Butsudan – deel II

In mijn vorige blog over de Butsudan, legde ik uit hoe ik aanraking kwam met een Butsudan. Ik wilde er zelf ook een hebben en ik zocht op internet naar een Butsudan. In Nederland zijn ze bijna niet te krijgen en in het buitenland zijn ze aan de dure kant – ik vind 1000 dollar voor een kastje een hoop geld. Ik staakte de zoektocht en vanaf dit moment wist ik één ding, ik wilde mijn eigen Butsudan maken.

WoodworkingMaar dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Voor iemand die geen ervaring heeft met houtbewerking en zijn beitels als schroevendraaiers gebruikte, is dit geen klus om mee te beginnen. Ik had dus een missie. Die missie begon met het lezen van alles wat ik maar kon vinden over houtbewerken. Daarnaast bezocht ik alle blogs over dit onderwerp en bekeek ik elk YouTube filmpje over houtbewerken – je begint te begrijpen waarom het op mijn blog af en toe rustig is.

Inmiddels heb ik wat meer ervaring en is de tijd daar, dat ik aan mijn Butsudan ga beginnen. De volgende foto, toont de Butsudan zoals ik hem vanaf het begin wilde maken.butsudan_Model_1Dat is, totdat ik het boek “Made by Hand” van Tom Fidgen kocht. Op de volgende foto’s zie je een theekast, die Tom voor zijn vrouw heeft gemaakt. Butsudan_model_2_frontButsudan_model_2_interiorEn vanaf het moment dat ik het boek van Tom las, wist ik dat dit de inspiratie was voor het geen ik al heel lang wil maken: mijn Butsudan. Waarvoor ik het hout al een paar weken in huis heb liggen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

3 thoughts on “Butsudan – deel II

 1. De theekast vind ik ook mooier dan de 1e foto.
  Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!
  Veel succes met het maken Theo, een mooi project lijkt me!

 2. Wat een geweldig project! Daar ben je vast wel een hele tijd mee bezig, maar zo’n zelfgemaakte Butsudan…dat maakt zo’n kast nog specialer. Alvast veel plezier met het maken Theo!
  Fijn weekend,
  groetjes, Vanessa
  RE: thankx voor het filmpje. Die bak is heel mooi, knap hoe die man dat maakt. Die transfer techniek lijkt niet zo moeilijk, en volgende keer als ik met hout werk, wil ik dit zeker eens proberen.

 3. @Petra inmiddels het ontwerp iets aangepast, het wordt een combi van beide.

  @Vanessa Ik ben inmiddels al een tijdje met het project bezig. Ik onderschat altijd weer hoeveel tijd het me kost. Maar omdat ik mijn ziel en zaligheid er in stop, wordt het weer een mooi unieke pronkwerkje voor in mijn huis.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.