Opruimwoede

OpruimwoedeMijn lichaam en geest schreeuwen het de laatste tijd uit, je moet opruimen. Alsof ze daarmee willen zeggen: nu je al die kilo’s aan lichamelijke en geestelijke bagage hebt losgelaten, wordt het tijd om ook een deel van je bezit los te laten.

Zo ben ik de laatste tijd bijna elke avond wel te vinden in mijn studeerkamer, slaapkamer of de logeerkamer. Elke kast gaat open op zoek naar zaken die ik al lang geleden had moeten weggooien. Allerlei prullaria die de verhuizing niet hadden mogen overleven verdwijnen in de kliko. Studieboeken, waarvan de inhoud al jaren geleden verouderd was, gaan naar de kringloop. Mijn kledingkast is in eens een stuk ruimer. Kleding die te groot of te klein is gaat richting het leger des heils – dat geld ook voor kleding die al jaren uit de mode is.

Ik moet zeggen, ik ben er blij mee. Niet dat het overigens zo’n rommel was, maar een opgeruimd huis geeft rust. Nu snap ik ineens ook Dancing in the dark – Bruce Springsteen veel beter “I wanna change my cloth, my hair my face.”. Iemand enig idee welke bekende actrice zo’n beetje haar acteerdebuut heeft gemaakt in deze clip?

10 thoughts on “Opruimwoede

 1. Geen idee, en het zal me een worst wezen ook. Opruimen moet echt af en toe, anders kom je er in om he. Ik hou de boel ook graag schoon en opgeruimd.

 2. @ReneSmurf aan jouw foto’s te zien is jouw huis doorgaans opgeruimder dan mijn huis 😀

  @LeidseGlibber helemaal goed. Ik zal het antwoord nog even niet geven, zodat iemand anders eventueel nog een poging kan doen.

 3. Opruimwoede is goed voor je geestelijk welzijn. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd 😉
  En die actrice is Courteney Cox. Leuk hoor, zo’n kwis-element in je blogjes haha!

 4. Heel herkenbaar, je verhaal. Gelukkig ben ik erg goed in opruimen, wat de stofdoek betreft misschien wel iets té goed.

 5. @Desire Bingo! Ik wist dat ze in deze clip zat. Maar toen ik hem van de week terug zag, moest ik goed kijken om haar te herkennen.

  @Christel Fijn dat je er weer bent. Opruimen ben ik middels redelijk in goede geworden. Stoffen vind ik dan weer minder leuk, maar goed dat hoort er nu eenmaa ook bij.

 6. Lekker nummer van een nog jonge Bruce 😉
  De actrice ken ik niet, wel een knap meisje.
  Heerlijk die opruimwoede, heb ik ook vaak maar ik woon hier niet alleen dus ik mag niet alles wat ik wil weggooien haha.

 7. Opruimen kan idd echt goed doen, zelfs in de kasten, dat voel je.
  Met plezier geluisterd naar het liedje, een geweldige meezinger!
  Ik wist niet dat dit het acteerdebuut was van Courteney Cox, goeie actrice, ik ben een echte Friends-fan :-)
  Fijne avond,
  groetjes, Vanessa

 8. Courteney Cox inderdaad, dat begreep ik later. Ten tijde van de clip dacht ik nog dat hij écht een enthousiaste fan uit het publiek pikte. Opruimen geeft overzicht en ruimte. Letterlijk en figuurlijk. Ik ben er niet zo goed in helaas. Af en toe krijg ik wel een aanval van opruimwoede, dan kan ik er vervolgens weer even tegen..

 9. @Petra een buurman van mij verzamelt echt alles. Zelfs het kleinste stuk metaal, omdat hij denkt dat hij daar nog wat mee kan doen. Zijn vrouw ruimt regelmatig op en bewaart dat wat ze weg wil gooien een maandje, maar wel zo dat mijn buurman het niet kan vinden. Als hij er een maand niet om vraagt dan gooit ze de boel als nog weg 😀 Courtney Cox – de actrice – zat in family ties en in Friends.

  @Venessa dat moest ook haast wel, want anders is het hoekje niet meer echt nknus :) Een fan is een groot woord, maar friends blijf ik na al die jaren nog steeds echt leuk vinden

  @Lien ik dacht dat toen ook, maar ik denk niet dat een artiest het risico neemt dat hij een of andere psychopaat het podium optrekt. De kunst van het opruimen is loslaten.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.