Zalig Pasen

gele_tulpenEigenlijk komt deze blog een dag te laat, maar zoals ze zeggen: Beter laat dan nooit. Ik wens een ieder een zalig Pasen.

Terwijl ik afgelopen zaterdag in mijn auto zat, op weg naar mijn familie. Had ik een spotify lijst aanstaan met een verzameling klassieke muziek. Nadat ik wat nummer had overgeslagen – klassieke muziek is niet altijd mijn keuze om naar te luisteren – hoorde ik de eerste noten van het Hallelujah van Handel. Op dat moment werd ik overmand door een heel blij gevoel en vloeiden de tranen over me wangen. Ik kreeg weer een heel mooi inzicht in mezelf en de ware betekenis van Pasen.

Sommige inzichten moet je niet – of nog niet – met andere delen, maar het mooiste Paaslied allertijden deel ik graag met jullie.

Dan nog even de eindstand na het vasten – al heb ik me de eerste 2 weken niet gewogen en kan het een kilo meer of minder zijn. Na vijf en een halve week vasten, ben ik 7 kilo afgevallen. Ik voel me fitter dan de afgelopen 10 jaar en ben van overtuigd dat ik de gezonde levensstijl ga voortzetten.

7 thoughts on “Zalig Pasen

 1. Nou, als je je er prettig bij voelt moet dat haast wel goedkomen! Paashaast. Beter laat dan nooit, maar paaswensen kunnen altijd natuurlijk, het hele jaar door, net als de halelujaliederen.

 2. Wat goed van je zeg! Ik kan me voorstellen dat je je fitter voelt nu. En tevredener waarschijnlijk ook, al zie je er op je profielfoto ook niet bepaald zwaar uit… Het muziekstuk kan ik helaas niet beluisteren omdat ik in Turkije zit. YouTube is daar sinds kort weer uit de lucht.

 3. Prachtig lied, heel wat anders dan mijn “praise you” 😉
  Wat fijn dat je je zo goed voelt, dat is een stimulans om door te gaan!

 4. Heel mooi om te beluisteren!
  Beter laat dan nooit, maar ik ben véél te laat :-). Hopelijk heb je heel gezellige paasdagen gehad. Hier is het druk geweest tijdens die dagen, veel bezoekjes aan familie.
  Geweldig hoor dat je het vasten zo lang hebt volgehouden, fantastisch als je je dan zo goed voelt daardoor.
  Nog een fijne dag,
  groetjes, Vanessa

 5. @Leidse glibber Het verbaasd mij eigenlijk ook hoe veel verschil het maakt als je beter op je nachtrust let en op wat je eet.

  @ReneSmurf en of je gelijk hebt.

  @lien de profielfoto is al best wel oud. Ik denk dat ik nu weer op dat gewicht zit. Ik had het idd gelezen over youTube in Turkije, vervelend.

  @55woorden graag gedaan

  @Petra Praise you is ook heel mooi hoor.

  @Vanessa het wordt elk jaar makkelijker om te vasten. Ben wel blij dat het er weer op zit

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.