Bladzijdehouders – het eindresultaat

Na drie lagen Deense olie en een laag houtwax zijn de bladzijdehouders eindelijk klaar. Het proces wat ik voor het afwerken hanteer is eenvoudig, alleen de wachttijden zijn best groot. Ik breng een laagje Deense olie aan op het werkstuk en laat dat een uur intrekken. Dan veeg ik de te veel aangebrachte olie af met een doekje en laat dat twee dagen intrekken. Vervolgens kan ik de volgende laag olie op dezelfde manier aanbrengen. Om het werkstuk nog wat extra te beschermen breng ik een laagje houtwax aan met staalwol. Dat laat ik een paar minuten intrekken en dan wrijf ik het werkstuk mooi op met een zachte doek.Bladzijdehouder na het waxenNu kan ik eindelijk het eindresultaat proberen.Bladzijdehouder in actie IHet mooie aan Deense olie, is dat de structuur van het hout zo mooi zichtbaar wordt. Bladzijdehouder in actie IINu maar hopen dat er nog vele mooie zonnige dagen komen dit jaar, zodat ik lekker met een boek in de tuin kan gaan zitten. Dankzij dit project blijven mijn boeken, tijdens het lezen, makkelijker open.

7 thoughts on “Bladzijdehouders – het eindresultaat

 1. @Desire helaas niet mijn idee. Maar het ontwerp is verder wel van mij.

  @55woorden Dank u!

  @Rene Houtbewerken is een super training voor mijn geduld 😀

 2. Dat is echt knap gemaakt, ik vind de kleurencombinatie ook heel mooi. Die Deense olie ken ik niet, de houtstructuur komt idd heel mooi tot zijn recht.
  Nog een fijne avond,
  groetjes, Vanessa

 3. @Vanessa Deense olie is een mix van olie en vernis. Deze kun je met een doek opbrengen waardoor je geen strepen van een kwast krijg. Nadeel is wel – althans dat vind ik – dat de geur een beetje apart is en die blijf je nog lang ruiken.

  @Leidse glibber dank u!

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.