een snelle update

Lieve lezers,

Inmiddels zijn we weer aanbeland in de jaarlijkse vastenperiode. Dit jaar vond ik dat ik weer terug moest naar de basis van het vasten en ik stelde mezelf de vraag: “Waarom vast jij eigenlijk”. Overigens was het stellen van de vraag – evenals het vinden van de antwoorden – niet moeilijk, want die vraag stellen veel mensen mij elk jaar weer:

  1. Door te vasten besteed ik 40 dagen lang extra veel aandacht aan mijn lichaam en geest. Ik ben zelfs weer begonnen met hardlopen en ik mediteer nu ook veel vaker.
  2. Ik vast, om stil te staan bij het feit dit niet iedereen op de wereld het zo goed heeft als dat ik (wij in Nederland)  het heb.
  3. Tijdens het vasten is mijn koelkast voornamelijk leeg, en realiseer ik me altijd weer hoeveel we in Nederland stiekem gewoon weggooien.

Vorig jaar vond ik dat een pizza per week tijdens het vasten kon, omdat dat toch ook eten is? Daar ben ik dit jaar weer van afgestapt, pizza is een luxe artikel. Ik ben weer gewoon terug op 3 boterhammen, 1 rogge boterham en 1 stuk fruit – veelal banaan. In de avond een klein bordje met aardappels, groente en vlees of sla met pasta en vis (wel veel knoflook door de sla). Voor de rest 2 koppen koffie, thee voor tijdens meditatie en Tai Chi en de rest alleen water.

Ik voelde me eigenlijk na een week al stukken fitter dan voor ik met vasten begon. Dit heeft me doen besluiten om na het vasten wel weer een boterham extra te eten en ook iets meer avond eten, maar wel heel bewust blijven eten. Ik heb mezelf zelfs voor genomen om 1 dag per week volledig vegetarisch te eten.

Hoe gaat het verder met mij? Druk de afgelopen tijd werd ik enorm geleefd. Maar gelukkig heb ik nu weer een aantal weekenden vrij om weer eens lekker met hout aan de slag te gaan. Had ik al verteld dat – nu moet je natuurlijk meteen NEE zeggen, kom op Theo vertel – ik 11 mei naar de meest inspirerende, nog levende, persoon op aarde ga? Ik ga naar de Dalai Lama. Man wat ben ik daar blij mee, dat is echt een dream come true. Keerzijde is wel dat het op een zondagmorgen om 10 uur is. Maar sinds ik vast kan ik veel makkelijker mijn bed uit. Ik begin meestal ook al ruim voor achten met werken. Mijn collega’s weten niet wat hun overkomt.

– wordt vervolgd –

 

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.