Een mooie jonge vrouw

Een-mooie-jonge-vrouwAl jaren verzamel ik de boekenweek geschenken. Ik doe dat voornamelijk zodat ik een nieuwe schrijver/schrijfster kan ontdekken. Het boekenweek geschenk van 2014 zit heel mooi in elkaar, maar om eerlijk te zijn greep het verhaal me gewoon niet. Dit dit overigens niets af van de kwaliteiten van Tommy Wieringa, want ik vind hem een zeer bekwaam schrijver.

Het verhaal gaat over een oudere man die een relatie krijgt met een jongere vrouw en hoe ze daar mee omgaan. Misschien komt het omdat ik afgelopen januari 40 geworden ben, maar ik begreep het verhaal gewoon niet. Je bent nu eenmaal zou oud als je jezelf voelt.

Wat ik wel een enorm mooie waarheid vond was de zin “Wetenschap vernielt carrières”, de uitkomsten van een onderzoek kunnen faam brengen aan de onderzoeken. maar kunnen tevens ook de carrières van andere onderzoekers beschadigen, omdat de uitkomst nu eenmaal vaststelt dat ze in het verleden ongelijk hadden.

One thought on “Een mooie jonge vrouw

  1. Zwaar teleurstellend vond ik het verhaal van dit Boekenweekgeschenk van Tommy Wieringa. Het boekenweekessay van Jelle Brandt Corstius daarentegen heb ik met veel plezier gelezen.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.