Weekoverzicht – Werk, Social Media, en Tai chi

weekoverzicht-e1277049298156Ik probeer op mijn blog niet altijd het achterste van mijn tong te laten zien – dit heeft me in het verleden al eens een berisping van een manager opgeleverd. Maar bij wijze van experiment, waag ik me aan een weekoverzicht. Deze week maakte ik kennis met Keek. Keek is een soort Twitter, waar je als gebruiker videofilmpjes van 30 seconden kunt posten. Ik kreeg de tip van een Amerikaanse houtbewerker, die ideeën en vragen op Keek post. Om eerlijk te zijn zie ik op dit moment de meerwaarde van Keek niet in. In de toekomst wil ik wel video’s schieten van de projecten in mijn werkplaats. Maar vooralsnog denk ik dat YouTube daar een beter platform voor is. Maar voor het zo ver is, moet ik eerst een videocamera op de kop tikken. En een oplossing vinden voor het filmen in mijn donkere en zeer kleine werkplek. To be continued zullen we maar zeggen.

Over social media gesproken. Ik heb van de week een Facebook account aangemaakt. Ik hoor van alles en iedereen om me heen dat het een geweldig medium is. En hoe lang ik ook geweigerd heb om Facebook te gebruiken, ik ben bang dat ik er niet lang meer onderuit kan. Vrienden in Amerika posten alles op Facebook en ik heb het gevoel dat ik dingen mis, omdat ik niet mee kan lezen. Daarnaast zitten er een hoop Amerikaanse houtbewerkers op Facebook. En ik begrijp uit hun blogs, dat de meeste discussies op Facebook plaats vinden. Mijn Facebook account heb ik overigens na 30 minuten rondkijken verwijderd. Een onderdeel van mijn werk bestaat het ontwerpen van webschermen, en ik heb daar wel redelijk gevoel voor. Ik snap dus echt niet dat mensen de onbegrijpelijke user interface van Facebook accepteren.

Qua werk had ik een hele drukke week. Het project, dat ik voor mijn huidige klant doe, loopt bijna ten einde. Althans de deadline nadert, maar ik denk niet dat we alles gaan opleveren wat nodig is. Ik begin de druk te ervaren die een project in de eindfase meestal met zich meebrengt. Dat ik de druk voel, is voor mij een teken dat ik mijn Tai Chi oefeningen weer op moet gaan pakken. Ik weet dat ik die oefeningen sowieso met regelmaat zou moeten doen. Maar noem het lui of gemakzucht. Zodra ik merk dat ik ze minder nodig heb, schiet de klad er meestal in.

Deze week merkte ik ook, dat de layout van mijn blog is gewijzigd, nadat ik een plugin had geüpgrade. Nu vind ik mijn blog de laatste tijd sowieso al traag en achter de schermen ben ik bezig met een Theoscrib 2.0. Niet dat ik de layout drastisch ga wijzigen. Ik ga kijken of ik een nieuwe template kan gebruiken, waardoor ik een hoop oude plugins kan deactiveren.

Over het weer is al genoeg gezegd en geschreven. Ik houd het erop dat god de thermometer kwijt is. Bijkomend voordeel van de aanhoudende winter is dat ik tot op heden nog geen last van hooikoorts heb gehad. Tenslotte een kleine vooruitblik naar komende week. Naar verwachting wordt het weer een drukke week. Ik moet nog het een en ander afronden voor vrijdag. Ik heb vrijdag namelijk gesnipperd als beloning voor 40 dagen vasten (hierover komt deze week zeer waarschijnlijk nog wel een logje). Ondanks de drukte, hoop ik dat ik nog een paar avonden mijn werkplaats in kan duiken. Ik wil de zwevende tafel afmaken voor het paasweekend, omdat we komend weekend logees krijgen in Huize Theo en aan hen wil ik de zwevende tafel showen.

Update: Inmiddels heb ik een andere theme geïnstalleerd. Nou nog in mijn fotoarchief duiken voor foto’s voor in de header.

9 thoughts on “Weekoverzicht – Werk, Social Media, en Tai chi

 1. Een goede balans van wat ik wel en wat ik niet schrijf op mijn blog en sociale media blijft een uitdaging, die overigens niet continu de boventoon voert. Maar de bevestiging dat dat verstandig is lees ik nu hier.
  Succes met Tai Chi!

 2. Ja, ik heb wel facebook, maar heb er niks mee. Af en toe even rondkijken, maar geen actieve deelname, zoals velen met mij.

 3. Lekker bezig dus. Een zwevende tafel daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar. Hangt hij aan het plafond, of is het een klaptafel?

 4. Vaag had ik van Keek gehoord, dankzij jouw link weet ik meer. Voor de video’s die jij wilt maken van het houtbewerken zal youtube toch geschikter zijn, in 30 seconden een stuk houtbewerking laten zien zal nog niet meevallen.
  En ach facebook, dat is een soort van Big Brother is watching you. De meesten kijken rond en er zijn maar weinig mensen die wat plaatsen. En degenen die wel wat plaatsen zouden beter gaan twitteren 😉
  (ik zie je foto ter plekke veranderen haha!)

 5. @Christel ik heb van meerdere bloggers gehoord dat je voorzichtig moet zijn met dat wat je plaatst. Ik meen zelfs dat een blogster ontslag heeft gehad vanwege het geen ze op haar blog schreef.

  @ReneSmurf mis ik er wat aan? Als ik jou goed begrijp dan kan ik beter geen facebook account nemen.

  @Ria er precies tussen in 😀 maar ik zal jullie op de hoogte houden.

  @Leidse Glibber ik denk dat Keek voor jouw blog wel iets toe kan voegen.

  @Desire Is wel een reden waarom ik ooit met twitteren ben gestopt 😀

 6. Leuk dat je meubels maakt! Ik ben vooralsnog alleen actief als blogger. Ik heb ooit een dag op Facebook gezeten en heb van schrik alles weer snel verwijderd. Ik weet niet of ik ooit nog eens een poging waag maar sluit het niet helemaal uit want ik zie dat het ook voordelen kan hebben. Maar ik ben bang dat ik dáár dan weer teveel tijd aan ga besteden dus uit zelfbescherming doe ik het (nog) maar niet.

 7. Ik zit het er het zelfde in als jij. Ik denk dat ik het uiteindelijk wel wil. Alleen ik ben bang, dat ik dan net als half Nederland door de stad loop met een oog op mijn mobiel.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.