Vijf ultieme zomerplaten

barbecue Na het lezen van LekkeR luisteRen op de blog van ReneSmurf kwamen er bij mij ook allemaal heerlijke zomer liedjes in mij op. Begrijp me niet verkeerd, ik wil eerst genieten van een mooie lente alvorens de zomer mag komen. Maar stiekem verlang ik naar kortebroeken weer en naar de barbecues met vrienden. Hier een aantal nummers die voor mij de ultieme zomer weergeven, om je door de laatste dagen met sneeuwval heen te helpen.

 1. Basshunter met Boten Anna: De zomerknijter van 2006. Ik weet niet waarom ik van dit nummer vrolijk word, maar niet vanwege de liefdes verklaring aan een Chat-room bot met de naam Anna.

 2. Mano Negra met  Me Gustas Tu: De zomer van 2001 bracht ons deze zomerse klanken. Als ik dit nummer hoor dan waan ik me weer op het tropische eiland Hawaï. Een van de mooiste bestemmingen waar ik ooit geweest ben.
 3. The Mavericks met Dance The Night away: In de zomer van 1998 verdiende ik mijn collegegeld in de fruitteelt. Het was heerlijk om de hele zomer buiten te mogen zijn en uiteraard, onder het werken, de hele dag naar de radio luisteren.
 4. Ida Engberg met Disco Volante: Gewoon een heerlijk nummer, met een geweldige opbouw.
 5. Buena Vista Social Club met Chan Chan: Hoewel deze singel pas in de winter werd uitgebracht, schaar ik hem toch onder de ultieme zomerplaten. Als ik het nummer luister, dan zie ik mezelf al weer zitten op mijn terras. Om de scene compleet te maken. Het is een zwoele zomerse avond en in gezelschap van mijn dierbaren en een glas gekoelde Rose, genietend van het leven.

7 thoughts on “Vijf ultieme zomerplaten

 1. Hoewel ze allemaal lekker aanhoren, steekt nummer 5 er voor mij met kop en schouders boven uit, zo’n geweldig gevoel als je bij dit nummer krijgt. Die heren weten wat sfeer brengen is :)
  Wat je zegt, heerlijk loungen op een zwoele augustusavond met een koel alcoholisch drankje in de vingers. Niets moet alles mag, zálig!
  Zelf krijg ik een apart gevoel bij ‘Dragostea din tei’ van O-Zone … maar dat komt omdat mijn jongste er destijds helemaal wild van was, kende gewoon de hele tekst uit zijn hoofd haha!

 2. Je brengt met dit item wel weer wat naar boven; herinneringen uit een ver verleden met inderdaad zwoele zomers.

 3. Geef mij ook die Buena Vista Social Club maar. Heerlijke muziek! En nu nog voorjaar/zomer alsjeblieft/please/bitte/svp.

 4. @Desire hopelijk hoeven we niet tot Augustus te wachten op zijn mooie avond. Dragonstea Din Tei is inderdaad ook echt zo’n ultieme zomerplaat. Ik krijg gewoon zin per direct om een strandvakantie te boeken.
  @Christel Ik ben heel benieuwd naar jouw herinneringen
  @Lien Het voorjaar kon ik je niet geven, de buena vista social club wel 😀

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.