Bezuinigen

20130303-115736.jpg De titel van deze blog komt misschien anders over dan dat ik hem bedoel. Rijk zijn we in huize Theo zeker niet. Maar we hebben geen hoge levensstandaard en kunnen bijna alles doen wat we willen. Aan het einde van de maand hebben we geen tekorten. Niet dat we heel veel overhouden, maar de enige zorg die we hebben is dat we onze banen kunnen behouden. Maar wie heeft in deze tijd nu wel een baangarantie?

Ondanks dat, heb ik onze uitgave patroon eens goed onder de loep gehouden en een paar zaken kunnen schrappen.

  • jaarlijks onderhoudscontract cv ketel: Deze hebben we geschrapt, want zo om de twee a drie jaar hem laten schoonmaken is genoeg. Een schoonmaak beurt kost €25,00 per beurt, terwijl het onderhoudscontract €80,00 per jaar kost. Besparing ruim €70,00 per jaar
  • abonnementen op tijdschriften: in een opwelling hebben we een abonnement genomen op national geographic. Deze verdwijnt al maanden, nog in de folieverpakking, naar de bergruimte. Tijd om dit abonnement eens op te zeggen. Besparing €60,00 per jaar, plus een hoop ruimte in de boekenkast.
  • abonnement op televisie en radio: een half jaar geleden hebben we abonnement genomen op digitale televisie. We waren alleen vergeten om het lopende abonnement bij UPC op te zeggen. Besparing €240,00 per jaar. Niet echt een besparing, maar een blunder omdat we het opzeggen vergeten waren.

Opgeteld besparen we nu €370,00 per jaar. Daarin is niet meegenomen het geld dat we jaarlijks besparen met de nieuwe cv-ketel die we vorig jaar – noodgedwongen – hebben laten plaatsen. We kijken nu nog naar een nieuwe energie leverancier. Op gaslicht.com vonden we er een, die ons jaarlijks €300,00 euro bespaart. We krijgen daar ook een eenmalige korting van €275,00.

Als we dat laatste doorzetten, besparen we €670,00 per jaar. Dat hebben we dan maar weer mooi verdiend, door op een zaterdagavond in de administratie te duiken.

3 thoughts on “Bezuinigen

  1. Kassa!

    Overigens kost een schoonmaakbeurt van de CV keter hier €88 dus een behoorlijk verschil. En wat tijdschriften betreft, mocht je toch ergens lid van willen zijn neem dan een lidmaatschap op One World, is gratis én interessant.

  2. @Christel misschien dat je een goedkoper adres kunt vinden? En One World ga ik zeker even bekijken, bedankt voor de tip.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.