To do or don’t

Nu de lente heel voorzichtig haar eerste voorzichtige treden heeft gezet, wordt het tijd om een lijst te maken met buitenprojecten die ik nog wil moet doen. In willekeurige volgorde zijn dit:

  • Een nep kozijn met luiken maken – aan de voorkant van mijn huis heb ik een afdak. Onder dit afdak staat een zitje, maar ik vind het er nog wat ongezellig uitzien. Vraag me niet waarom, maar voor mijn gevoel wordt het daar gezelliger als ik aan één van de muren een nep kozijn met luikje maak.
  • De muren onder het afdak opnieuw schilderen – spreekt denk ik wel voor zich.
  • Het houtwerk onder het afdak schilderen – twee jaar geleden verving ik de glasplaten op het afdak door golfplaten, maar ik kwam niet meer aan het schilderen toe. Overigens verloor ik bijna mijn vader en een vingertop tijdens het verwijderen van die glasplaten, maar dat is een verhaal op zich.
  • houtwerk achterkant huis opnieuw schilderen – is inmiddels al weer 4 jaar geleden en mag dus wel weer bijgewerkt worden.
  • Het metselwerk aan de voorkant opnieuw voegen – twee jaar geleden heb ik mijn dak laten vervangen dat was hard nodig. De oude stortbak heeft jarenlang zoveel gelekt, dat de voegen uit de muur geslagen zijn.
  • Buitenkeuken” van steigerhout – een verplaatsbare kar, waar ik mijn barbecue op kwijt kan.

Aan het einde van de zomer maar eens zien, wat ik van dit lijstje kan schrappen.

4 thoughts on “To do or don’t

  1. @Leidse Glibber ik hoorde het vanochtend op de radio. Aan de ene kant erg jammer, want ik kijk uit naar de lente. Aan de andere kant geeft het me nog wat meer tijd om nog meer projecten te bedenken.

  2. @ReneSmurf bedankt voor de tip. Het overkomt mij te vaak, dat ik meerdere projecten tegelijkertijd start. Ik raak dan snel het overzicht kwijt.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.