Lente kriebels en help hoe verberg ik mijn kliko’s

Klikokot in aanbouwDeze week hebben we eindelijk een beetje lente weer. Om eerlijk te zijn ben ik – en met mij mijn gehele omgeving – echt toe aan de lente. Zodra het kwik weer richting de 15 graden gaat, breekt voor mij de tijd aan voor leuke buitenprojecten. Voor dit jaar heb ik er al een paar in mijn hoofd. Maar tot die tijd, hier een project uit de oude doos.

Toen ik mijn huis vijf jaar geleden kocht, moest er veel gebeuren – zowel binnen als buiten. Met name de tuin, was niet een tuin waar ik me echt in thuis voelde. Zo stonden er ook grote struiken, waarachter de kliko’s verborgen waren. Ik ben geen fan van grote planten in een kleine tuin, dus die struiken heb ik in de eerste zomer al weggehaald. Sindsdien keek ik dus tegen mijn kliko’s aan, het geen nou niet echt een fijn gezicht is.

Lang was ik op zoek naar een oplossing voor het verbergen van mijn kliko’s, tot ik uiteindelijk besloot dat ik ze achter hout moest stoppen. Ik maakte een pergola waar tussen mijn kliko’s passen en begon de onderkant ervan met planken te bekleden. Ik heb er bewust voor gekozen om ruimte tussen de planken te laten. Dat maakt het geheel wat transparanter, waardoor het niet als een lomp bouwwerk over komt.

De grootste uitdaging waren de deuren. Hoe maak je twee deuren waarvan de belijning exact overgaat in de belijning van de planken, die ik al aan de pergola had bevestigd? Een buurman kwam met een goed idee. Bouw de deuren eerst aan de pergola, zodat je zeker weet dat de belijning correct is. Daarna zaag je de deuren er uit en kun je ze monteren. Tijdens het bouwproces heb ik een aantal foto’s gemaakt, om je een beetje idee te geven van hoe ik die deuren heb gemaakt.

Deur framen in aanbouw Deurframe aan het kot bevestigen Een waterpas is een goede afstandhouder

 

 

 

 

 

De latten zijn af
Tijd om de deuren van elkaar te scheidenKlikos in het kot

 

 

 

 

ps. Als je op een van de foto’s klikt, kun je ze wat beter bekijken.

6 thoughts on “Lente kriebels en help hoe verberg ik mijn kliko’s

  1. Lentekriebels en help hoe verberg ik mijn kilo’s … zou mijn blogtitel kunnen zijn. Maar ik begrijp ook jouw probleem, keurig opgelost!

  2. Leuk, ook ik dacht direct aan de ‘titel’ die Desire noemt. Mooie oplossing Theo maar ik ben nu ook benieuwd hoe de rest van je tuin eruit ziet.
    En ja, wat een heerlijke dag, nog twee en mijn tuin is ook weer tiptop.

  3. Misschien is dit voor ons ook wel een oplossing, we denken al een tijdje over iets wat we kunnen laten begroeien (we zijn nogal lui wat de tuin betreft). Maar die kliko’s blijven een rotgezicht of het nu een lente-, zomer-, herfst- of wintertuintje is. Dank je wel voor de uitleg :-)

  4. @Leidse Glibber En vandaag was het wederom heerlijk. Ik kijk echt uit naar het bbq seizoen.

    @Christel Stel je van mijn tuin verder niet veel voor hoor :). Hij is 4 bij 7 meter. Maar ik zal binnenkort eens wat extra kiekjes nemen. Nog een paar weken dan komen de bosanemonen ook weer op.

    @Lien Ik ben heel benieuwd naar jullie oplossing. Mocht je zo ver zijn, dan zou ik er graag een foto van zien.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.