Hoe pak je de draad weer op, en moet je dat nog wel doen?

draadoppakkenHoe pak je de draad na bijna drie jaar weer op? De vraag is eigenlijk moet je de draad nog wel oppakken? En als je hem weer oppakt, moet je dan nog wel op dezelfde voet verder gaan? De vragen komen sneller in mij op dan de antwoorden. Het feit is dat bloggen nooit meer zal worden wat het vroeger was – toen ik begon was het al bijna over zijn hoogtepunt heen. Een hoop bloggers stopten met bloggen vanwege enerzijds tijdgebrek en anderzijds hadden ze andere invullingen voor hun leven gevonden.

Ik stopte ermee, omdat ik een technische storing op mijn blog had – ik kwam er gewoon niet meer op. Eigenlijk kwam me dat ook prima uit, want ik had er geen behoefte meer aan. Dacht ik dan in al die jaren niet meer aan mijn blog? Het merendeel van de tijd niet, maar er waren momenten dat ik het echt zonde vond dat alles wat ik op mijn blog geproduceerd had verdwenen zou zijn.

Waarom staat hier dan opeens na die lange periode van radiostilte weer een blogje, zul je je wellicht afvragen? Mijn buurman heeft al jaren een website, die maakt hij in frontpage. Voor elke wijziging die hij doorvoert, moet hij de hele statische bende met ftp uploaden. Nu had ik hem al eens vaker aangeraden om een CMS te nemen. Of nog beter wordpress, want die voldoet voor de meeste websites en is gewoon heel simpel in gebruik. Zeker als je wordpress bijvoorbeeld met Joomla vergelijkt. Om een lang verhaal niet nog langer te maken. Ik hielp hem met een testsite waar hij lekker kon spelen met Joomla, zodat we straks zijn site in ene keer om kunnen zetten en hij zonder mijn hulp verder kan bouwen aan zijn site.

Toen ik mijn buurman hielp, moest ik diep in mijn geheugen graven. Het was bij mij ook allemaal wat weggezakt. Ik installeerde op een testsite Joomla, zodat ik me daar ook weer eens in kon verdiepen en zag bij mijn host mijn oude blog staan. Maar die deed hij dus niet meer en na een paar uur proberen had ik de oorzaak gevonden en zo doende staat mijn oude blog hier weer in zijn volle glorie. Die blogroll moet ik weer eens grondig herzien. Want de meeste van die links werken niet meer.

En terwijl ik dit berichtje type, vult mijn hoofd zich met nostalgie. Nu had ik al langer plannen om het bloggen weer eens op te pakken. Maar deze plannen bevatten geen lifeblog meer. In de afgelopen jaren heb ik een passie voor houtbewerking ontwikkelt en de nieuwe Theo’s Crib zal volledig over houtbewerking gaan. Ik ben er nog niet uit of ik deze blog hier laat staan en mijn nieuwe blog op een andere url start, of dat ik deze blog verhuis naar een archief en Theo’s Crib 2.0 op deze locatie vorm ga geven. Niet dat ik verwacht dat ik nog ergens in een RSS feed op duik, maar mocht je advies hebben, laat dat dan hieronder weten.

ps. overigens gaat het mij persoonlijk goed, ik zal zeker nog een blogje schrijven over hoe het mij, zij het in vogelvlucht, de afgelopen jaren is vergaan.

Warme groet,

Theo

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.