Hoe vriendelijkheid wordt beloond

Ik had een afspraak midden in het centrum. Terwijl ik uit mijn auto stapte, zag ik een vrouw van voor in de veertig de boodschappen uit haar auto laden. Ik zag dat ze naar me keek en wenste haar een goede morgen. Ik kon nog net haar wederwens horen voor ik het gebouw naar binnen liep waar ik moest zijn. Mooi toch nog net op tijd voor mijn afspraak, bedacht ik me toen ik de deur binnen stapte. Ik had mijn jas net opgehangen en zat al in de wachtkamer te wachten, toen ik de deur op hoorde gaan.

“Is die jongeman met die zwarte lederen jas hier net naar binnen gekomen?”, klinkt een vrouwenstem.

“Ja”, zegt mijn afspraak.

“Dan mag hij snel naar buiten gaan voor de politie hem een parkeerboete geeft, het is hier namelijk een parkeerzone”, hoorde ik haar zeggen.

Ik bedacht me geen seconden en trok mijn jas aan om die te kijken of ik die boete nog kon voorkomen en bedankte de vrouw hartelijk op mijn weg naar buiten. Na een goed gesprek met de dienstdoende politieagenten, kreeg ik geen boete en wezen ze me zelfs op een plaats waar ik gratis kon parkeren.

Nadat ik mijn auto opnieuwe had geparkeerd, liep ik terug naar mijn afspraak en vroeg ik me af of de vrouw mij geholpen heeft omdat ik haar vriendelijk begroet had, of omdat ze van nature zo lief is. Een ding is zeker, de volgende keer dat ik daar in de buurt ben bel ik bij haar aan met een bos bloemen om haar te bedanken. Dat is toch het minste dat ik kan doen voor het feit dat ze me 65 euro heeft bespaart.

14 thoughts on “Hoe vriendelijkheid wordt beloond

 1. Inderdaad erg vriendelijk.

  Wanneer het zo is dat je een bonnetje voor een bepaalde tijd moet kopen en ik de parkeerplek eerder verlaat geef ik het bonnetje altijd door aan degene die op dat moment bij de automaat staat.
  Erg leuke reacties krijg je dan, meestal eerst verbazing en dan een hele blije.

 2. Is inderdaad heel aardig, en zo zouden we allemaal moeten zijn.
  Dan is de wereld een stuk vriendelijker.
  Off topic, mooie vertolking van Blaas of Glory.
  Ze gaan trouwens toeren met Rowen Heze he las ik.

 3. Altijd fijn, dat soort hulp. Bij fietsers werkt dat ook: als er controle is laten de meesten dat wel weten zodat je nog iets kunt ondernemen (al vind ik dat wel iets anders, aangezien ik vind dat fietsers gewoon verlichting moeten hebben :).

 4. @Wiert: Ik begreep die uitdrukking eigenlijk nooit zo, maar het werkt blijkbaar wel zo :)

  @Christel: Wel heel fijn dat je dat doet. Ik koop meestal ook een dagkaart, maar vergeet die dan aan anderen te geven. Ik zal dat in het vervolg ook doen.

  @Leidse Glibber: Ik begreep van collega J dat ze iets samen doen met Rowen Heze. Ik zal het hem eens vragen de volgende keer dat ik hem spreek.

  @Aukje: :) Ben het ook met je eens dat fietsers gewoon verlichting moeten hebben.

 5. Oh nou dit is zeker erg vriendelijk van deze dame.
  En ik vind het ook erg vriendelijk van je dat je deze dame een bloementje gaat brengen. Top!
  Helaas gebeuren deze dingen maar al te weinig en valt het dus destemeer op als zoiets juist wel gebeurd.

 6. @Qliekje: Ik probeer dat altijd wel te doen. Ik merk dat een vriendelijke goede dag zeggen tegen een bejaarde vrouw met een rollator, haar al recht op doet staan. Kost je zo weinig en je krijgt er zo veel moois voor terug.

 7. 2 positieve verassingen:
  -iemand die iets belangeloos voor een ander doet (heel lief)
  -iemand noemde je jongeman 😉

 8. Was ze mooi? Op de een of andere manier ben ik daar benieuwd naar. Kan je als dat bloemetje van 65 euro gaat brengen niet samen met haar op de foto? Ter ere van mijn nieuwsgierigheid? :)

 9. @Jowi: Ze is zowel mooi aan de binnen- als aan de buitenkant. Ik schat haar op voor in de veertig. En helaas heb ik de foto niet genomen. Maar op zich is ze wel een inspiratiebron voor een verhaal waar ik aan werk :)

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.