Hoeveel ben jij waard?

De zaterdagmorgen begon met het inladen van een aanhanger samen met M. Nadat we een half uur gezwoegd hadden, gingen we opweg naar de gemeentelijke stortplaats. Onderweg vroegen M. en ik ons af hoeveel kilo we in de aanhanger hadden geladen, maar een echte gok durfden we niet te wagen.

Het uitladen van de aanhanger ging aanzienlijk sneller dan het inladen en na ruim 10 minuten sloten we aan in de rij voor de weegbrug. Het leek wel of de hele omgeving juist die zaterdag gepland hadden om hun afval naar de stort te rijden, want die rij was best groot.

Toen we eindelijk aan de beurt waren, had M. wat ruzie met de stortpas. Of eigenlijk met het laten lezen van de stortpas. De auto’s achter ons lieten hun ongeduld blijken en ik besloot om maar eens aan het personeel van de stort te vragen wat er niet goed ging. Die wisten mij te vertellen dat M. het pasje langer voor de lezer moesten houden.

Met die boodschap ging ik naar buiten en zo waar, het lezen ging goed. Nu wist ik op voorhand al wel dat ik over de 300 kilo gratis storten heen zou gaan en ik ging het gebouwtje bij de weegbrug binnen om af te rekenen. “Mijnheer, wij vinden het al erg vervelend dat u moet betalen, maar zou u nog een keer de pas ervoor wil houden terwijl u zelf ook op weegbrug staat, dan betaalt u uw eigen gewicht niet.

Met dat advies ging ik op nieuw naar buiten en nadat we de weging opnieuw hadden gedaan ging ik wederom naar het gebouwtje bij de weegbrug om het restant bedrag te betalen. Sindsdien weet ik ook precies hoeveel ik waard ben, want het verschil in bedrag met en zonder mijn gewicht op de weegbrug was 12 euro. Uiteindelijk bleek dat we 690 kilo gestort hadden, zoveel hadden M en ik eigenlijk niet durven te gokken.

4 thoughts on “Hoeveel ben jij waard?

  1. Wow, hier mogen we 3 kub storten, maar dat is vaak natte vinger werk zullen we maar zeggen.. Er staat nog wat in de tuin bij ons, dus we moeten binnenkort weer eens een tripje maken

  2. Als je vantevoren had geweten dat je eigen gewicht eraf ging, had je misschien wel je iets te dikke buurman gestuurd of niet? 😉 Leuke actie!

  3. @Mantis: 300 kilo mag je bij ons gratis storten, en tuinafval mag je op vrijdagavond gratis brengen. Succes met het tripje!

    @Pino: Ik denk dat mijn buurvrouw meer korting oplevert :)

    @Kaat: Mooi he dat die mensen je nog zo helpen.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.