Lieve blog (2)

Een weekend geleden, was het jaarlijks personeelsfeest van het bedrijf waar ik werk. Op zich had ik daar een dubbel gevoel over, want op vrijdagavond was ik uitgenodigd  voor de bruiloft van een collega, op zaterdag dat personeelsfeest en op zondag de cursus Chi Kung en daarna nog een verjaardag. Dat vond ik een beetje te veel van het goede.

Normaal gesproken zou ik het allemaal bezocht hebben, maar op de een of andere manier geeft Chi Kung me ook de kracht – is niet echt het juiste woord, maar bij gebrek aan beter laat ik het gewoon lekker staan – om de mensen van de verjaardag te bellen en ze uit te leggen dat ik er eigenlijk geen sjoege in had. Die mensen begrepen het volkomen en we maakte meteen een afspraak voor een ander weekend.

Zeilen

Maar goed dat personeelsfeest was dus echt super gezellig. In kleine groepjes moesten we in een sloep – dat is een soort roeibootje maar in dit geval met buitenboord motor – over een meer een puzzeltocht doen. Nu was het die zaterdag echt super mooi weer en dan knallen die kleuren zo mooi als je foto’s maakt.

Van dat varen op het water ontspande ik echt helemaal en ik vergat zelfs even de tijd, toen ik met de vriendin van een collega in gesprek raakte. Voor ik het me besefte was de boottocht ten einde en waren we al op weg om aan te meren in de haven.

De dag erop vroeg ik aan mijn Chi Kun leraar of water in zijn algemeenheid een kalmerende werking op mensen heeft. Het antwoord was niet verrassend, het element water staat ook voor de winter en de winter is een seizoen voor ontspanning. Eigenlijk gewoon best fascinerend die vijf elementen die de Chinezen ontdekt hebben, maar daarover later ongetwijfeld meer.

Iemand vroeg me of ik wat foto’s wilde laten zien. Nu vind ik dat best lastig, want aan de ene kant zit ik in zijn algemeenheid niet te wachten op kritiek, maar zoals mijn fotografie leraar ons duidelijk vertelde, je maakt een foto deels, omdat je hoopt dat een ander hem mooi vind, maar vooral omdat je hem zelf mooi vindt. Hier een aantal foto’s die ik schoot tijdens de praktijkdag van mijn fotografie cursus. Met 10 cursisten werden we in Deventer gedropt en daar moesten we het geleerde in praktijk brengen. Ook op deze dag had ik het geluk dat het zonnig was en dat de kleuren zo mooi knalde, scheelde me in elk geval tijd met het niet hoeven te bewerken.

Molen
In deze foto heb ik bewust een klein detail van de molen gefotografeerd, uiteindelijk weet iedereen dat het een molen is, en vind ik de lijnen heel mooi naar voren komen.

DSC_0083_563

Hier heb ik wat met lijnen gespeld, eigenlijk word je stiekem van linksonder naar het centrum van de foto geleid.

Opendag?

Dankzij de cursus leerde ik hoe je kunt fotograferen zonder flitser. Deze foto heb ik binnen in de molen gemaakt en ook hier kon ik zonder flitser een mooie foto maken. Ik vond het bordje met verboden toegang bijzonder grappig, zeker als je weet dat het die dag een open molen dag was.

Stil leven

Een beetje spelen met de sluitertijd en zo’n – anders zo dooie steeg – komt tot leven door de fietser die wat vervaagt door de foto fietst.

7 thoughts on “Lieve blog (2)

 1. Het kan mij eigenlijk weinig schelen wat men vindt, als men maar wat vindt.
  Als je begrijpt wat ik bedoel.

  Verjaardagen hou ik sowieso niet van, maar ik sleep me er dan wel weer doorheen.

 2. Lekker zeilen! Wij hebben over een paar weken ook een afdelingsuitje, ik ben benieuwd wat we daar gaan doen…
  De foto’s zijn prachtig! en het is inderdaad het belangerijkste dat je het zelf mooi vind toch? Dat heb ik ook met mijn muziek, niet iedereen is weg van mijn nummers/stem. Maar als er 1 het wel prachtig vind naast mezelf, is dat voor mij al een voldoening 😉
  Kortom, gewoon lekker door fotograferen en op je blog plaatsen!

 3. @Christel: Moest even heel goed nadenken,maar je hebt helemaal gelijk!

  @ReneSmurf: Ik begrijp precies wat je bedoelt!

  @Mantis: Ben erg benieuwd wat je tijdens het uitje gedaan hebt!

  @Qliekje: Inmiddels ben ik zelf aan het rondkijken of ik me een zeilbootje kan veroorloven!

  @Mantis: Nog een hele hoop. Ik zal eens kijken of er wat publiceerbaars tussen zit :)

  @Jochem: Ja die eerste foto was zelfs mijn leraar jaloers op :) Wanneer gaan we er met onze camera’s samen op uit?

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.