Gehackt deel 2

Begin juni blogde ik over de zus van een vriendin wiens MSN-account gehackt was. Nadat die hacker 179 euro van die vriendin had afgetroggeld, deed die vriendin aangifte bij de politie. Of althans dat wilde ze doen, maar de politie kon niks voor haar doen want het was niet bekend wie het geld had afgetroggeld en dus was er volgens de politie ook geen misdaad gepleegd. Vervolgens namen ze contact op met hun bank om achter de adresgegevens van de hacker te komen. Nu  mag een bank dat niet zomaar doen, maar ze zouden contact opnemen met rekeninghouder waar het geld naar toe is gegaan. Pas als die rekeninghouder na een aantal weken niet reageert, mag een bank het adres geven.

Zo ver is het gelukkig allemaal niet gekomen. Het geld is na bemiddeling van de bank, op de rekening van mijn vrienden teruggestort. Dus mocht je ooit via een website opgelicht worden, dan loont het in elk geval om contact met de bank op te nemen en wie weet krijg je dan net als mijn vrienden je geld gewoon weer terug.

9 thoughts on “Gehackt deel 2

 1. @Renesmurf: Niet als je het zelf hebt overgemaakt. Bij een incasso kan je het wel laten terugboeken.

 2. Mijn vriend heeft wel eens iets niet gekregen bij marktplaats, en de bank gaf toen gewoon het huisadres… Was alleen in Friensland ergens anders hadden we wel even op bezoek gegaan….

 3. Bedankt voor de tip. En wat een nare mensen heb je toch, die zich met dit soort praktijken bezighouden.

 4. @ReneSmurf: Terugboeken kan niet, omdat mijn kennis zelf de opdracht gaf via iDeal, dan is het voor de bank een geldige transactie.

  @Aukje: Een incasso kan alleen gestorneerd worden binnen de wettelijke stornoperiode van 1 maand. Die wordt binnenkort verruimd naar 3 maanden – heb ik uit moeten zoeken voor mijn werk.

  @Leidse Glibber: Je doet er helaas weinig aan. Het is een vorm van skimmen op het internet.

  @Mantis: Als ik iets koop via marktplaats dan haal ik het liever op en betaal ik het direct, juist om dat wat jullie overkomen is.

  @Qliekje: :)

  @Kaat: Gelukkig zijn er ook nog een heleboel lieve mensen, althans dat vind ik dan.

  @Swaentje 😉: Zo kun je het denk ik wel een beetje stellen. Ik kom snel je nieuwe blog bezoeken. Beloofd!

  @Mantis: Zo af en toe moet je eens wat afstand nemen :)

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.