Een roze zuurstok

Vrijdag praatte ik even bij met I., mijn sportbegeleider. Onlangs vertelde hij me dat zijn vriendin zwanger was en dat hij zijn vakantie had doorgebracht in de toekomstige babykamer. Die moest immers nog voorbereid worden op de komst van de nieuwe telg. I. vertelde me dat winkels als Prenetal veel geld verdienen aan baby’s. Hij zelf vond dat er een hoop onzin te koop is. Er is een extra gordel om de maxi-cosi steviger te kunnen verankeren en daar vragen ze dan weer 50 euro voor. En zo noemde hij nog een lijst met dingen die hij onzin vindt, maar het probleem is dat zijn vriendin dat niet vindt. Ik gaf hem op veel punten gelijk, ik zei tegen hem dat ik op marktplaats zou kijken voor een kinderwagen, ik bedoel zo’n kleine ligt daar amper een jaar in, dus waarom zou je een dure kopen. Dat had hij ook geopperd bij zijn vriendin, maar die kijkt daar toch iets anders tegen aan.

Ik probeerde hem uit de tent te lokken door te vragen welke kleuren de babykamer krijgt, niet dat hij iets losliet, maar het gesprek nam een wending die ik wel vaker meemaak met aanstaande vaders. “Ik ben niet zo van de jongens en meisje kleuren”, verzekerde hij me. Waar had ik dat ook al weer eerder gehoord? Toen het dochtertje van mijn broer geboren werd, was het eerste dat mijn broer zei “Ze gaat geen roze dragen, ik wil geen zuurstok als dochter.”. Lang heeft dat bij mijn broer niet standgehouden, en om eerlijk te zijn mijn nichtje D. ziet er altijd schattig uit in haar roze kleertjes. Dat heb ik I. nog maar niet verteld, ik ben benieuwd hoelang hij het vol blijft houden dat zijn dochter geen roze zuurstok wordt – voorop gesteld dat hij een dochter krijgt, want dat is nog niet bekend.

8 thoughts on “Een roze zuurstok

 1. Mijn zusje maakte wel altijd het geslacht bekend, maar niet de naam.
  Dat pas bij geboorte.

  En de kleuren van de babykamer zou ik niet eens weten eigenlijk.

 2. Kinderwagens kunnen tegenwoordig langer mee omdat ze ook als buggy gebruikt kunnen worden. Sprak de inmiddels een beetje ervaringsdeskundige.
  Als je idd een kinderwagen van een duur merk koopt, ben je zo over de 500 euro kwijt. Vind ik ook bespottelijk. Helaas heb ik eentje nodig die compact en licht is omdat we op 3 hoog wonen, en kan daarom bijna alle kinderwagens wegstrepen. De enige die overblijft? Eentje van een duur merk, maar die wel t/m het vierde jaar gebruikt kan worden, dus dat scheelt dan weer iets. En stiekem wil ik ook wel het coolste van het coolste. En af en toe roze is best leuk. :)

 3. de kinderwagen is iets waar je niet op bezuinigen moet/wilt, ik heb misschien makkelijk praten aangezien mijn paps en mams ons de bugaboo cadeau deden, maar het verschil in gebruiksgemak en gewoon de ervaring van het rijden in het algemeen is extreem… (ik was overigens ook zo’n vader die bedenkingen had bij de prijs, maar op het moment dat je achter een kinderwagen van iemand anders loopt, weet je waar het bedrag vandaan komt) daarbij hebben we er op marktplaats nog tweederde voor terug gekregen, met heel veel biedingen, dus je raakt ‘m altijd weer kwijt…

 4. Wellicht dat dit gedrag onder nestel gedrag te plaatsen valt, en ach stiekem is het toch ontzettend leuk om lekker op zo’n manier bezig te zijn? Beetje duur misschien, maar ja….

 5. Heerlijk toch :-)) heeel veel roze zou ik ook niet mooi vinden, maar je mag best zien dat het een meisje is toch? Kinderwagens zijn idd schrikbarend duur, ik vind marktplaats een goede tip :)) zou ik ook op kijken!.

  Hoe gaat het met sporten :-)?

 6. Gewoon niet aan kinderen beginnen hoef je dat ook allemaal niet te kopen 😉
  Bij mijn (schoon)familie wordt het gewoon doorgegeven, maar ik zou persoonlijk ook voor wat dingen op marktplaats gaan shoppen…

 7. @ReneSmurf: Ik denk dat ik het geslacht van mijn ongeboren kind niet zou willen weten. De verrassing lijkt me best spannend.

  @Aukje: 500 euro is best een hoop geld eigenlijk. En af en toe roze is helemaal niet erg. Ik vind het bij mijn nichtje altijd best leuk staan.

  @Pascal: Lol, ik zal het hem drie maanden na de geboorte nog eens vragen. Wanneer begin je weer met bloggen?

  @Soolmaan: Fijn zulke ouders. Het schijnt dat aanstaande opa’s en oma’s kinderwagens op marktplaats kopen, zodat ze een kinderwagen hebben als ze op hun kleinkind passen.

  @Qliekje: Zouden vrouwen daar dan echt meer last van hebben dan mannen?

  @Alice: Het sporten gaat best lekker de laatste tijd. Ik merk aan alles dat het goed voor me is.

  @Mantis: Is wel heel pragmatisch, maar ik zou best graag kinderen hebben. liefst meerdere dan heb je altijd een hoop gezelligheid in huis.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.