Een geromantiseerd verlangen naar vroeger

Boeket van potlodenAls de zomervakanties ten einde lopen – het grensvlak waarop die ene vakantieliefde in de vergetelheid dreigt te raken en de middelbare-school-verliefdheid weer in zicht komt – verlang ik nog wel eens terug naar de tijd dat ik nog op de middelbare school zat.

Zo vlak voor het aanbreken van het nieuwe schooljaar zocht ik dan in de Bruna-folder naar de perfecte schoolagenda, het kaftpapier waarmee ik mijn schoolboeken wilde verbergen en nieuwe pennen en potloden. Het naderen van de herfst zal voor mij altijd onlosmakelijk verbonden zijn, met het weerzien van oude bekenden en de geur van een bos vers geslepen potloden.

10 thoughts on “Een geromantiseerd verlangen naar vroeger

 1. Tja, dat wat bij altijd heel makkelijk ging. agenda van school, kaftpapier boeide me niet, en schriften nog minder. Pennen vond ik meestal waar dan ook, dus ik had er altijd te weinig. Zo kan het ook =)

  PS: die geo-driehoeken gaan wel hard. ik begon er vorig jaar met 1, heb er inmiddels 4 bijgekocht, en ben er alweer 3 kwijt. drama-dingen =p

 2. Het naderen van de herfst? We zitten nog vet in de zomer! Daar wil ik echt nog niet aan denken. Al liggen bij jullie de pepernoten alweer in de winkel…

 3. Ik zie een patroon in je blogjes, je wilt je jeugd herleven!
  Persoonlijk is de hele middelbare school periode iets wat niet perse opnieuw zou moeten

 4. Mijn oude schoolagenda’s zal ik nooit vergeten, waren op het laatst zowat 10cm dik van alles wat ik erin geplakt had.
  Heb er zelfs ergens op zolder nog een paar liggen.

 5. Ik ben elk jaar in september weer blij dat ik niet meer naar school hoef.
  Wat een elende, weer een heel jaar dat geslenter en gedoe.

  Nee, laat mij maar lekker werken, hopende dat het weer een beetje mee valt!

 6. Nah jij ook al? Ik had het er onlangs met mijn vriend over en gister met Plien! De beste tijd!!! Jammer dat je dat toen heel niet realiseerde. Ook al riep iedereen het die nu onze leeftijd heeft hahahaha. Ik sta nu soms nog te snuffelen tussen al die schoolspullen. Gewoon alles even bekijken. Agenda uitzoeken was toch wel het toppertje hoor. Deze werden bij ons zo volgeplakt met plaatjes enzo dat ze rechtop bleven staan! Dicht kon niet meer en ruimte voor huiswerk? Ook niet *lol*

 7. @Menno: Ik weet niet wat het is of was, maar ik vond dat voorbereiden van het nieuwe schooljaar altijd fijn. Neemt niet weg dat school zelf niet altijd even leuk was.

  @Gypsy: IK weet niet zo goed waarom, maar ik vind de nazomer en het begin van de herfst altijd erg fijn. Misschien ook wel, omdat het nieuwe leven wordt gezaaid?!

  @Mantis: Oef, dat is wel een interessante, edoch confronterende gedachte. Ik ga me daar eens op bezinnen.

  @Kaat: Ik kijk ook erg uit naar de Indian Summer, dat is altijd de periode waarin ik mijn vakantie plan :)

 8. @Leidse Glibber: Heerlijk vond ik dat, je agenda je eigen identiteit geven. Kalkte jij je schooltas ook altijd vol met een merkstift?

  @ReneSmurf: Ik ben ook heel blij dat ik niet meer naar school hoef, maar sommige herinneringen doen het leken alsof het een en al jolijt was. En om eerlijk te zijn niet alles aan werken is altijd even leuk.

  @Qliekje: Nog zo’n ding, net voor het schooljaar kreeg ik altijd nieuwe schoenen. Op de een of andere manier associeer ik dat ook met het nieuwe schooljaar. En die agenda’s was altijd een waar kunstwerk.

  @Pascal: Dat doet een mens soms goed, niet waar?

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.