September maand, cursus maand

Toen ik met bloggen begon dacht ik dat het mij niet zou overkomen, maar ik heb ook last van het fenomeen komkommertijd. Maar ik slaap er niet minder om, in tegendeel zelfs. In het voorjaar en de vroege zomer had ik een erg druk sociaal leven en op dat vlak is het de laatste paar weken erg rustig. Op zich ook niet verwonderlijk als half Nederland op vakantie is. Nu geniet ik dus even van een wat rustigere periode, zeg maar een soort opmaat voor het volgende muziekstuk. Dat muziekstuk begint met een cursus waarin ik alles leer over de digitale spiegel reflex camera. Het leuke aan deze cursus is dat het heel interactief is, zo krijgen we elke week een beetje theorie en moeten we in opdracht een aantal foto’s maken, die we met zijn allen gaan beoordelen. Daarnaast is er nog een praktijk middag, ik kan in elk geval niet wachten.

Tijdens de zoektocht naar een Tai Chi school waarvan ik denk dat hij goed bij mij past, kwam ik er bij toeval achter dat er binnenkort een cursus Chi Kung start. Aanvankelijk twijfelde ik over het tijdstip waarop de lessen gepland staan, voor een nachtmens is zondagmorgen 11:00 uur eigenlijk iet wat aan de vroege kant. Even was er  een kleine tweestrijd tussen het lekker rustig aan wakker worden op de zondag of het volgen van die cursus en het laatste heeft het gewonnen. Nadat ik me had opgegeven, vulde ik de data van de lesdagen in mijn agenda. En ik zag hoe vol de maand september is, een gemiddelde week ziet er zo uit: twee avonden sporten, één avond cursus fotografie en elke zondag een les in Chi Kung – daarnaast ook gewoon werken. Er zijn tijden geweest, waarop ik op zag tegen zo’n overvolle agenda, maar nu niet. Ik kijk erg uit naar de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, al zal het denk ik september ook wel wat rustiger zijn op mijn blog.

7 thoughts on “September maand, cursus maand

 1. We krijgen allemaal zo’n moment dat je het echt even niet meer weeyt, over alles heb je al eens geschreven lijkt het wel.
  Gelukkig doen zich toch weer elke dag andere dingen voor waar je een log over kan maken.
  Off topic, er is genoeg onderzoek gedaan, tweehonderd meter verderop hebben ze ook al tegenslag gehad met de vervuiling die dieper zat dan ze dachten.
  Volgens mij is het een kwestie van onderschatting en gokken op een goede afloop geweest, alleen helemaal fout gelopen.

 2. Ik heb jarenlang gesport op zondagochtend en vond het heerlijk. Ik zou er nu ook niet meer aan moeten denken, maar ach, als je eenmaal in die flow zit is het ook prima. Ik hoop dat dat voor jou ook opgaat. :)

 3. Klinkt voor mij wel als druk ja :) maar als jij je er goed bijvoelt, is het toch prima? Ieder zijn ding … :))))) zeg ik nu en besef dat ik ook 2 avonden per week weg ben om te sporten hahaha.

 4. Jammer, maar er is dus echt een leven naast het online leven 😉 En je kunt je daar prima vermaken 😀 Goed zo! Klinkt overigens als een leuke interessante cursus. Ik ga in september ook weer in de boeken. MOET van mezelf. De hersens moeten getraind blijven!

 5. Ja, ach, ik deed eens op zaterdamiddag een hondencurus, en daarna het vervolg, daar was ik weken zoet mee.
  Maar blij toe dat het afgelopen was, weer de tijd aan mezelf.

  Als je iets wilt, dan moet je dat doen ook!

 6. @Gypsy: Ik doe mijn best :)

  @Leidse Glibber: Gelukkig konden ze dit niet in de doofpot stoppen :)

  @Aukje: Ik denk dat het wel goed komt, ik heb mijn ritme nu ook moeten vervroegen voor mijn werk, en dat valt ook reuze mee.

  @Alice: Zolang het dingen zijn die je leuk vind, en geen moedjes, voelt het ook niet aan als druk zijn, denk ik.

  @Qliekje: Dat echte leven neemt de laatste tijd best veel tijd in beslag. Ben erg benieuwd waarmee je je hersens gaat trainen, zelfontwikkeling is altijd goed.

  @ReneSmurf: Die laatste zin heb ik op een papiertje geschreven en aan mijn monitor op het werk gehangen. Hartelijk dank daarvoor.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.