Vakantieleed

Vrienden van mij gingen met de auto op vakantie naar Engeland. En terwijl ze daar onbezorgd genoten van hun welverdiende vakantie, kregen ze een auto-ongeluk. Nu zou je denken dat je je dan met een leaseauto geen zorgen hoeft te maken, maar daarover later meer. Afgezien van wat materiële schade – auto lijkt total loss te zijn – was het gezin verder gelukkig gezond.

Dat ongeluk kregen ze vier dagen voor ze weer zouden terugkeren en ze namen contact op met de leasemaatschappij. Aangezien het ongeluk in het buitenland heeft plaats gevonden, besteedde de leasemaatschappij het uit aan de ANWB. Op zich niks mee aan de hand zou je zo op het eerste gezicht denken. Ware het niet, dat de ANWB geen eigen mensen heeft rijden in Engeland, dus die besteedde het weer uit aan de AA (de Engelse ANWB).

Nadat ze enkele dagen niets hoorden, besloten mijn vrienden om maar eens contact op te nemen met achtereenvolgens de leasemaatschappij, de ANWB en de AA. En het bleek dat het allemaal toch wat complexer was dan je zelf zou denken – dat werd duidelijk nadat ze toe hadden gegeven dat ze mijn vrienden compleet vergeten waren. Blijkbaar mag je niet met een Engelse huurauto naar het vasteland en andersom mag ook niet. Het was inmiddels al zaterdag en de ANWB kon verder niets meer regelen, ze zouden een vlucht boeken en mijn vrienden laten weten wanneer ze naar Nederland konden vertrekken. Er werd nog wel verteld dat ze alleen de nodige bagage mee konden nemen, de rest moesten ze achterlaten in de auto.

Zondag geen nieuws, maandag ook geen nieuws. Op dinsdag besloten mijn vrienden om maar weer eens contact op te nemen met de ANWB. Een medewerkster van de ANWB wist mijn vrienden te vertellen dat de vlucht geregeld was en dat ze over 6 uur zouden vertrekken, “maar daar over hebben wij u bericht” voegde ze er nog aan toe. Inmiddels – enkele weken later – zijn mijn vrienden weer veilig thuis en komt de auto, met de vuile was aan boord, binnenkort ook weer naar Nederland, het SMSje met de vluchtgegevens hebben ze overigens nog steeds niet ontvangen. Wat ik mij dan zo afvraag, heeft u wel eens last gehad van vakantieleed?

10 thoughts on “Vakantieleed

 1. Hm…eigenlijk niet nee. Ik reis me suf maar het ergste dat me ooit overkomen is (knock on wood) is dat camera en notitieboekje gejat waren. Verzekerd, maar foto’s en notities krijg je nooit meer terug. En ik ben weleens ziek (zonnensteek, rare bug, dat werk) geworden, in Kaapstad, Sydney en een Vietnamees dorp. Niet fijn, maar als dat nou het ergste is….

 2. Dat is een minder leuke vakantie als ik dat zo lees. Heb ooit weleens autopech gehad in Frankrijk vlakbij Parijs tijdens de avondspits. Dat was niet zo leuk, werd uitgescholden door de franse ANWB aan de telefoon *minder*. NL ANWB vroeg of ik ergens anders kon gaan staan bellen … mwah nee dat ging niet op de 4-baans snelweg met mega file en niemand stoppen. Uiteindelijk heeft een behulpzame schilder ons geholpen zodat we verder konden naar het 1e dorp in de buurt. Heel de vakantie nog problems gehad met het karretje, maar wel veilig thuis gekomen. Heel verhaal zie ik nu hahah. Leuke blog heb je :)

  groetjes,
  Alice

 3. Alleen regen…

  Nee, verder nog nooit wat gehad gelukkig.
  Maar ik weet wel, door dit en door andere verhalen, dat je als Nederlander echt enorm voor jezelf op moet komen altijd, pas dan heb je wat aan hulp.

 4. Yep :(
  We woonden toen in NL en wilde op vakantie naar Italie. Midden in de nacht vertrokken natuurlijk, zodat we geen of minder last zouden krijgen van files. In Duitsland ging opeens de auto kapot. Later bleek dat de motor het gewoon begeven had :'( Dat gebeurde natuurlijk allemaal op een zondag. GREAT! Idd, instanties bellen en overal achteraan gaan. Als je dat niet doet zit je er waarschijnlijk 2 weken later nog….met de trein naar huis gegaan, nadat we zeker wisten dat de auto ons zou volgen. Tis allemaal wel gelukt, maar wat een kopzorgen geeft dat zeg. Bleeee.

 5. Vroeger, met mijn ouders in de auto in Frankrijk, vooral standaard vakantieleed (band stuk en geen goede vervanging in de plaatselijke garage, waardoor we ergens 2 dagen langer moesten blijven). Mijn eigen vakantieleed heeft vooral met mezelf te maken. Keelontsteking toen ik 8 was, in Frankrijk op de camping. Op de foto’s en video zie je mijn zus plezier maken en hutten bouwen, ik zit in de tent zielig naar buiten te kijken. Na een flauwvalaktie in Zweden was ik een knockout en bleek ik, na een zondags bezoekje aan plaatseljke ziekenhuis, een dode tand te hebben waar weinig aan gedaan kon worden. (en een lichte hersenschudding, maar daar kwam ik paar dagen later pas achter).

 6. Als ik dit zo lees ben ik eigenlijk bijna blij dat ik nooit op vakantie ga/kan/durf…. (lang verhaal 😉 )

 7. @Gypsy: Het lijkt mij heel erg, om foto’s en aantekeningen te verliezen, ik zou dat wel als vakantieleed bestempelen denk ik.

  @Jochem: Misschien zorgen dat je goed uitgerust bent, voordat je daar in de auto stapt? Ik zelf had altijd een chauffeur als ik er voor werk heen moest. Ik vind Engeland echt een fantastisch land.

  @Alice: Als ik de verhalen van vrienden en collega’s mag geloven, dan wil je vooral in Frankrijk geen autopech hebben. En hartelijk dank (* bloos *)

  @Leidse Glibber: In Leiden zou zoiets niemand overkomen :)

  @ReneSmurf: Een beetje regen is soms best een zegen. Maar jij hebt gelijk, je moet in het buitenland heel goed voor jezelf opkomen.

  @Mantis: Gaat jou niet overkomen. Heel veel plezier alvast.

  @Qliekje: Zonde is dat he, dat je zo iets overkomt, op een moment dat je lekker aan het genieten bent.

  @KatYo: Keelontsteking lijkt me in de zomer al helemaal niet lekker. Een lichte hersenschudding, dan heb je een aardige val gehad?!

  @Plien: Je angsten moet je juist overwinnen!

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.