Nieuwe buren

In het verleden schreef ik  al regelmatig over mijn buren en nu heb ik dus nieuwe buren en ik moet daar eigenlijk best aan wennen. Het is een jonge, alleenstaande vrouw, met drie kinderen. En waar mijn oude buren rekening mee houden met de gehorigheid van onze huizen, hebben de nieuwe buren blijkbaar nog niet echt ontdekt dat het op en neer rennen op de trap, duidelijk te horen is in mijn huis – zeker als je zondagmorgen uit wilt slapen.

Gelukkig komen mijn oude buurtjes over een weekje of wat weer terug. Ze hebben namelijk hun huis verhuurd terwijl ze zelf op de camping in Friesland zitten. Nu hoop ik voor mijn oude buurtjes dat het vooral mooi weer is, want in een tentje zitten met slecht weer lijkt mij persoonlijk niks, en terugkomen is ook geen optie, want hun huis is dus bezet. Voor mij nog een reden dat ik persoonlijk mijn huis niet zou verhuren aan anderen – lees onbekende – als ik op vakantie ga. Aan bekende trouwens ook niet, die mogen er gratis in.

ik hoop in elk geval dat mijn echte buurtjes snel terug komen en zal ze dan eens extra verwennen met een bos bloemen.

4 thoughts on “Nieuwe buren

 1. Alleen al het feit vreemde mensen in je bed….. brrr!
  Maar voor jou nog een weekje doorbijten en dan genieten van de rust.
  Heb je er overigens weleens bij stil gestaan op hoeveel manieren rust verstoord kan worden?

 2. Ik was al bang voor je dat deze nwe buren er voor altijd inbleven, maar dat is gelukkig niet zo. Voordeel is dat je nu je oude buren nog meer respecteert zeg maar 😉 Toen onze buren in het huis gingen hebben we haar na maanden vriendelijk gevraagd of ze haar slof-klompen in de hoek kon laten staan ipv ermee door het hele huis te lopen :S Toch eng om te vragen, want wie wil er buren ruzie? Maar ze deed het. Gelukkig 😀

 3. @Leidse Glibber: Daar had ik nog niet aangedacth, maar het is wel iets om te overwegen :)

  @Christel: Ik zou ook geen vreemde in mijn huis willen. Ik begin me stil aan te realiseren dat de rust eigenlijk best vaak verstoord wordt.

  @Qliekje: Het is ook heel vervelend omdat aan nieuwe buren te moeten vragen, maar meestal reageren ze er positief op. Dat is tenminste mijn ervaring.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.