Het mysterie van de verdwenen reacties

Al een lange tijd buig ik me over het mysterie van de verdwenen reactie. Maakt u zich vooral geen zorgen, bij mijn weten verdwijnen er op mijn log geen reacties – afgezien van de Spam die Askimet tegenhoudt, en die houdt lang niet alles tegen, want zo krijg ik nog met enige regelmaat onzedige aanvragen van dames uit Kiev. Het mysterie van de verdwenen reacties gaat juist over de reacties die ik bij anderen plaats en die ik later niet meer terug kan vinden – terwijl ik zeker weet dat ik ze toch echt geplaatst heb.

Onlangs stopte ik de DVD van Mallrats weer eens in mijn DVD speler, dit is een film uit de Jay & Silent Bob serie van Kevin Smith – ik vind deze serie echt hilarisch, maar dat ter zijde. In die bewuste film zie je aan het begin van de film een shot van een acteur, die voor de ramen van een winkel naar zo’n 3d tekening staat te staren – als je er maar lang genoeg naar staart, dan schijn je daar een zeilboot in te zien.

Die acteur is gedurende de film met enige regelmaat voor die winkel te zien, en hij blijft maar staren maar hij ziet de zeilboot niet. Tegen het einde komt één van de hoofdrolspelers naar die ene acteur toe en zegt: Hé een zeilboot. Je ziet die andere acteur dan wat geïrriteerd raken. Niet veel later zie je een klein meisje voor de raam van die winkel stoppen, ze kijkt één minuut en zegt: Hé kijk een zeilboot. Hierdoor gaat die ene acteur volledig door het lint.

Kijk ik begrijp die acteur volledig, of eigenlijk de rol die hij speelt. Op de een of andere manier ben ik niet gewoon niet in staat om die zeilboot te zien, in zo’n 3d tekening. Dit alles herinnerde ik me, toen ik weer eens een reactie plaatste en ternauwernood zag dat ik de code verkeerd ingevuld had.

BlindeVlek

Ik moest heel even nadenken voor ik het door had. Aangezien ik die 3d tekeningen ook niet kan doorgronden, heb ik ook moeite met het lezen van die codes. Ik heb geen idee welke wetenschappelijke verklaring hier voor is, maar mocht u dergelijke anti-spam op uw blog hebben, en zich afvragen waarom ik bij u zo weinig terug reageer, dat komt zeer waarschijnlijk doordat ik dergelijke codes niet zo heel goed kan lezen.

(en natuurlijk snap ik dat u die anti-spam heeft aangezet, want we worden allemaal plat gebombadeerd met spam. Askimet houdt bij mij twee op de drie reacties tegen als spam.)

4 thoughts on “Het mysterie van de verdwenen reacties

  1. Het valt mij op bij Punt Nl dat als ik reageer hij hem vaak niet plaatst, asl je dan gelijk er achteraan nog een keer reageert plaatst hij hem wel.
    Erg vervelend, maar ja het houdt ons van de straat hahahahah

  2. Ik ben ‘m soms wel vijf keer aan het overtypen en zie niet wat ik fout doe! Ik heb daarom ook een gruwelijke hekel aan die codes, en ben blij met pivotx en zijn spamprotectie (hashcash), daar merkt geen hond iets van (tenzij je reacties in het spamlog verdwijnen, da’s ook wel eens gebeurt…).

  3. En zelfs die code houdt spammers niet tegen.. ik heb nu ongeveer 20x per dag spamreacties die ik weg moet halen op m’n blog..

  4. @Leidse Glibber: Nu je het zegt, op punt.nl blogs verdwijnen de meeste. Ik zal eens wat zorgvoldiger zijn. Hartelijk dank voor de tip!

    @Aukje: Ik was bang dat ik de enige ben die moeite heeft met die codes. Krijg jij niet heel af en toe een spambericht dat niet tegen gehouden wordt?

    @esther: Dat lijkt me echt heel vervelend, wat denken die spammers nu eigenlijk te bereiken? Maar echt strafbaar stellen kunnen je het spammen op een blog denk ik niet?!

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.