Met Blaas of Glory op Sonisphere

Vrijdagavond, tijdens het diner kregen we van S., de tourmanager, te horen dat we ons zaterdagmorgen om 12:00 uur precies moesten melden in de hal van het hotel – kijk dat vond ik dan als nachtmens een ontzettende meevaller. Iedereen was op tijd en van S. kregen we onze backstage passen en polsbandjes. Ik wist al wel dat je die nodig had om backstage te mogen, en ik zal deze nog wel een tijdje blijven bewaren als een mooi aandenken aan een geweldig weekend.

Backstage pas en polsband

Met een taxi en de BoG bus – uit pure luiheid zal ik Blaas Of Glory vanaf nu afkorten tot BoG – vertrekken we naar het Sonisphere festival. Na het zwaaien met de backstage pas, mochten we het festival terrein op. Backstage betekende in dit geval twee onzettend grote tenten met kleedruimtes, 1 voor Metallica en 1 voor alle andere artiesten. Tussen beide tenten was een ruime, overdekt, terras waar je even kon zetten, je maag kon vullen en je vochtgehalte op peil kon houden.

Veel tijd om dit alles in me op te nemen had ik niet echt, want de BoG-bus moest nog uitgeladen worden.  Het festival zou om 15:00 uur zijn deuren openen en BoG mocht om 14:00 uur, als eerste optreden, het publiek bij de hoofdingang wat opwarmen. En ik weet niet zo goed waarom, want uiteindelijk zou ik zelf geen bijdrage aan het optreden leveren, maar met de minuut voelde ik de spanning meer en meer toe nemen.

Opweg naar de eerste Gig

Op de bovenstaande foto gaat de band, in vol ornaat, op weg naar de hoofdingang – ik realiseer me dat dit lange blogjes gaan worden, met her en der een foto, maar ach ik hoop dat u me dit vergeeft, want geloof mij ik beschrijf slechts een aantal herinneringen.

Het eerste optreden was echt spannend, je weet immers niet hoe BoG door de Spaanse metal fans wordt opgepakt, of ze vinden het geweldig dat hun dierbare nummers op een andere manier worden opgevoerd of, tja daar wil je dan op dat moment eigenlijk ook niet aan denken. Gelukkig, en overigens heel terecht, genoot het publiek ontzettend van het eerste optreden en werden de nummers door het publiek uit volle borst mee gezongen – een foto verslag van de optredens heb ik onder aan dit blogje geplaatst. Overigens heb ik met mijn eigen camera weinig foto’s gemaakt –  ik heb voornamelijk de memory card van bandlid J.P. helemaal volgeschoten, want dom als ik ben liet ik mijn spiegelreflex thuis achter. Het rechter tentje dat u op de foto ziet, is de tent met de kleedkamers voor de niet Metallica mensen en links ziet u een stukje van de tent voor Metallica.

Nadat de hekken geopend waren gaf BoG nog snel een optreden tussen het publiek. Dit optreden mocht niet al te lang duren, want na dit optreden stond het podium optreden gepland. Ik kan u verzekeren dat ik nog nooit zo’n kick gevoeld heb als toen ik achter BoG op het podium mocht staan om een foto verslag te maken van het optreden. BoG deed op het podium hun ding en het publiek ging werkelijk compleet uit zijn pantoffel. Hieronder drie filmpjes van het optreden die ik op You Tube vond. Op een van de filmpjes ziet u hoe zo’n optreden vanaf het podium er uit ziet.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Na het geweldige optreden op het podium volgde nog een laatste optreden tussen het publiek. Tijdens dit optreden schoot ik de laatste foto op de memory card van J.P. En ik kan maar 1 ding zeggen over BoG: Ik ben fan van de mannen!

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

(mensen laten we eerlijk zijn, als Nederlanders mogen we best trots zijn, dat Blaas Of Glory ons land vertegenwoordigd op een Metal festival. Want na Gorefest – een Metal band uit mijn geboorte dorp – is er geen band meer geweest die zo’n metal festival waardig is. Gelukkig hebben we Blaas of Glory, Neerlands trots in angstige dagen.

13 thoughts on “Met Blaas of Glory op Sonisphere

 1. Ik heb ze dus gezien in Paradiso en vind ze fantastisch! Mooi dat je het allemaal van zo dichtbij hebt kunnen meemaken.

 2. Die broeken en pruiken! Echt lachen.
  Overigens ben ik het niet mee eens dat Nederland, anders dan Gorefest en Blaas of Glory, geen goede metalbands heeft afgeleverd. Ik heb Elegy van dichtbij mee mogen maken, een melodieuze metalband à la Queenrÿche. Helaas al lange tijd niet meer samen, maar mèèn, dat was nog ‘es een goede band!

 3. Ik ben het ook totaal niet eens met die uitspraak dat er geen andere NL bands zijn die het waardig zijn om op internationale metal-festivals te spelen. Voorbeelden te over. Mag ik een Within Tempation als voorbeeld noemen?

 4. @Kaat: Ik ben de heren er ook erg dankbaar voor, zoiets maak je niet vaak mee.

  @Aukje: Ik moet er dan ook wel aan toevoegen dat ik zelf niet in de metal scene zit he. En Gorefest kende ik alleen omdat ze wel eens optraden, die zijn er ook mee gestopt inmiddels. Ik ga Elegy eens bestuderen.

  @Koen: Within Temptation twijfel ik over of die echt op Sonisphere passen, maar nogmaals ik zit niet echt in de metal scene.

 5. Kan me helemaal indenken dat je een wereldweekend hebt gehad, leuke filmpjes.
  Ik ben zoals je wet sinds vorige week ook helemaal gek van ze een geweldige band.

 6. Zo maak je opeens een hoop mee zeg! Een mooi (onverwachts) kado :) Herinneringen en ervaringen die niemand je meer afneemt. En zo te lezen vermaak je je prima.
  Fijn hoor. Groetjes.

 7. @Leidse Glibber: Ik wist niet dat ze meededen aan de gouden pet anders had ik je dat even verteld. Gelukkig waren de Spanjolen ook gecharmeerd van de mannen.

  @Christel: :)

  @Qliekje: Gedurende die 3 dagen (reizen en het festival), maakte ik zoveel mee dat het wel 2 weken leken. Morgen het laatste blogje over Sonisphere.

 8. Mooi dat je op deze manier het rock ‘n rollleven hebt mogen meemaken van dichtbij (en zelfs mee hebt mogen (be)leven). Je enthousiasme klinkt duidelijk in je stukken door.

 9. Oh absoluut! Mijn “vereiste” is dat er melodie in zit en dat de zanger nog verstaanbaar moet zingen 😉

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.