On the road

Een paar dagen na het optreden (20 juni 2009) van Blaas Of Glory op het  Sonisphere Festival te Nijmegen, komt collega J. naar me toe. Hij vroeg me of ik een busje kon rijden en of ik het weekend  van 11 juli naar Barcelona wilde rijden, alwaar ik dan backstage mocht op het Sonisphere festival? Als muziekliefhebber bedacht ik me geen seconde en antwoordde, alsof ik voor het altaar stond, volmondig ja.

Er moesten nog wel wat kleine hobbels genomen worden voordat ik 100% zeker wist dat het door ging. Het contract tussen Sonisphere en Blaas of Glory moest geregeld zijn en ik moest mijn paspoort op tijd vervangen. Die laatste was in februari verlopen en omdat ik toch geen plannen had om dit jaar naar het buitenland te gaan, had ik die nog niet verlengd. Het paspoort was snel geregeld en ondertussen volgde ik, via collega J., alles wat er zich rond Blaas Of Glory afspeelde – en dat is veel, want Blaas Of Glory is hot!

Hier een korte impressie van de afgelopen week: zondag 5 juli Blaas of Glory wint de Gouden pet, op maandag 6 juli volgt een live optreden bij Rob Stenders op 3FM, schreef de pers veelvuldig over de Zwolse band die mag touren met Metallica en ondertussen waren ze ook nog te zien bij Hart van Nederland en op Editie.nl en was er ook nog een interview met Giel Beelen.

Donderdag avond 9 juli, iets later dan gepland – maar dat is nou eenmaal rock and roll – stoppen collega J. en collega K. met de bus van Blaas Of Glory voor mijn huis – alle hobbels waren glad gestreken. Dat was het startsein voor een 18 uur durende road trip naar Barcelona. Om u een kleine indruk te geven van hoe groot de bus is, hieronder een foto.

IMG_1345

Via Belgie, Luxemburg, Frankrijk – vooral heel veel Frankrijk – reden we om de beurt over heuvels en door dalen. Veel kans om van al dat moois te genieten was er niet echt, want we reden vooral ‘s nachts, wat het voordeel heeft dat je niet in files komt. Al was het net na Luxemburg behoorlijk druk vanwege het vakantie verkeer – dit zijn vooral veel auto’s met sleurhutten die ouders met hun jonge kinderen naar hun vakantiebestemming brengen.

Zo rond een uur of 4 brak het ons wel op dat we de dag ervoor hadden gewerkt. Ik zelf had nog geen kans gehad om wat te slapen, tot dan toe was ik voornamelijk bijrijder geweest en na iets meer dan een uur met ruim 3 ton over de snelwegen gereden te hebben, was ik op. We overwogen nog even om op een parkeerplaats te stoppen om daar even wat slaap te pakken, maar collega K., die net wakker was geworden, nam het roer over en heeft de laatste nachtelijke etappe in zijn eentje gereden.

Na nog wat kleine wisselingen van bestuurders kwamen we rond 14:00 uur aan op de plaats van bestemming, het hotel. Het overig gezelschap was inmiddels al, per vliegtuig, in Barcelona aangekomen en zwierven wat rond in de stad. Collega’s J. en K. en ik besloten dat we Barcelona even lieten voor wat het was en we gingen nog even wat bijslapen. Rond 20:00 uur hebben we met het voltallig gezelschap genoten van een authentiek Spaans diner met veel tapa’s en een overheerlijke Spaanse Roja en genoot ik volop van alle verhalen van de mannen van Blaas Of Glory.

Die avond lag ik er redelijk op tijd in, moe maar voldaan. Het eerste deel van het avontuur was ten einde en de instrumenten zijn veilig en ongeschonden in Barcelona aangekomen. Nog voor mijn hoofd het kussen raakte was ik al vertrokken naar dromenland – de sandman deed zijn werk grondig en op tijd.

11 thoughts on “On the road

 1. Ik ben ZWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR jaloers
  maar ja, ik had het te druk met het luisteren naar Chickenfoot,Drive like Maria, Foreigner, Guano apes enzo……..

 2. Klinkt allemaal heel leuk en spannend. Je hebt ervan genoten, begrijp ik. Benieuwd naar het vervolg.

  Maar u werd ook danig gemist :)

 3. Nadat ik ze eerst gemist had heb ik gelukkig Blaas of Glory nog bij de Gouden Pet gezien, echt verdiend gewonnen en helemaal geweldig.
  Weet niet of je het nog gezien hebt maar er staat een uitgebreid verslag op mijn site over de Gouden Pet met een hoop foto’s van Blaas of Glory.

 4. Wat ontzettend goed dat je die kans hebt gegrepen!! Ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar de rest van je verhaal! :)

 5. @Kaat: Deel 2 zit in de pen, hopelijk vind ik daar vanaf nog wat tijd voor.

  @Gypsy: Dat was ook mijn eerste reactie toen collega J. het me vroeg :)

  @KatYo: Zo wil ik wel elke week verrast worden.

  @Mantis: Bospop had dit jaar een leuke line-up, tenminste dat vond ik. En ik snap ook helemaal waarom je Blaas of Glory graag ziet optreden, maar daarover later meer.

  @Angela: Ik heb jullie ook erg moeten missen. Het geval wil dat mijn T-mobile abonnement na de Nederlandse grens geen enkele provider kon vinden op wiens netwerk ik mocht. En op voorhand zat ik me al te verkneuteren om backstage te twitteren.

  @Leidse Glibber: Ik hoopte al dat de gouden pet niet aan jouw aandacht ontsnapt was :)

  @Renesmurf: Ik was 4 dagen weg, maar ik heb zoveel indrukken opgedaan, dat ik het gevoel heb dat ik 2 weken op vakantie was.

  @Jochem: Sommige dingen kan ik helaas niet op mijn blog plaatsten, zeg maar de echte scoops. Maar de rose die ik van jou en J. kreeg smaakte erg goed, dus wie weet praten we binnenkort weer eens bij onder het genot van een koud roseetje :)

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.