Rockmuziek in zijn oorspronkelijke vorm…

Collega J. speelt in de rockformatie Blaas Of Glory. Het concept van Blaas Of Glory is zeer eenvoudig, maar het resultaat is briljant. Ze laten horen hoe de oorspronkelijke versie van wereldberoemde rocknummers klinken – ze doen dit dan ook louter met de oorspronkelijke instrumenten. Zo spelen zij bijvoorbeeld de oorspronkelijke versie van “November rain” van Guns and Roses. Aan het einde van het nummer is te horen hoe Slash geïnspireerd werd om van een Sirtaki een geweldige gitaarsolo te maken.

Om u een beeld te geven van hoe deze band klinkt hier het volgende fragment.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

– The final countdown – Blaas Of Glory.

Ik schreef al eens over Blaas Of Glory, in een blogje over hoe mensen die je kent je altijd weer kunnen verrassen. Collega J. en zijn muzikanten blijven mij nog regelmatig verbazen. Om de haverklap komt J. na het weekend met de meest fantastische verhalen. Zo speelden ze op “De vrienden van Amstel”, waar enkele bekende Nederlanders zo gecharmeerd zijn van Blaas Of Glory dat ze de band zelfs uit willen nodigen om op hun bruiloft te spelen.

Een paar weken geleden ontving ik weer een mp3tje nummer in mijn mailbox, waarin de heren van Blaas of Glory te horen zijn met het nummer Enter Venus, zowel Shocking Blue als Metallica gebruikten dit nummer voor hun hits Venus en Enter sandman. Blaas Of Glory moet u niet alleen luisteren maar vooral ook beleven. Vandaar ook het volgende filmpje.

Afgelopen weekend stond Blaas Of Glory tussen de jankende gitaren van bands als Metallica en Slipknot op Sonisphere – mevrouw Mantis schreef over Sonispere al een blogje. De organisatie van Sonisphere was zo ontzettend onder de indruk van Blaas Of Glory dat ze willen dat deze formatie ook gaat spelen op andere sonisphere festivals in Europa. En dan te bedenken dat de bandleden het allemaal in hun vrije tijd naast hun werk doen. Blaas Of Glory is een groep van  muzikanten, die hobbymatig zeer professionele hercompilaties maken van bekende rockklassiekers.

9 thoughts on “Rockmuziek in zijn oorspronkelijke vorm…

 1. Ongelooflijk, ben nu al fan van hun. ‘k Wil ze zeker eens gaan zien! Leuk dat je hun zo promoot, Theo!!!

 2. Nu ff snel blogjes ah doorlopen want btje moe, maar probeer later nog eens naar je linkjes te luisteren!

 3. @Angela: Het lijkt wel of ineens heel Nederland ze begint te kennen. En als ik ze niet de moeite waard vond dan zou ik er geen blogje aan besteden :)

  @Renesmurf: Mooi gezegd! Muziek verbroederd en voor elke emotie bestaat wel een liedje dat van toepassing is.

  @Mantis: Ik heb begrepen dat jij fan nummer 1 vanaf de eerste dag bent?

  @Leidse Glibber: Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt. Ik heb begrepen dat ze gisteren een groot succes waren op het WK luchtgitaar spelen.

  @Karen: Ik ken het probleem, de laatste tijd amper tijd om wat te posten en al helemaal om alles bij te lezen. Morgen maar eens tijd voor in proberen te ruimen.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.