Vriendschap is onvoorwaardelijk, maar niet vanzelfsprekend

Het lijkt wel of de mensen massaal hun kinderwens in vervulling proberen te brengen als de zomer ten einde loop. Hiermee doel ik op de vele verjaardagen die ik altijd in juni en juli heb. Tel daar nog werk en wat andere sociale bezigheden bij op en u krijgt een goed beeld van hoe mijn agenda er dezer dagen uit ziet. Met andere woorden, Theo uw gastheer op deze blog, is momenteel druk. Zo druk dat ik weinig tijd heb voor mezelf en ik weet van mezelf dat ik dan op de rem moet gaan trappen, weer even terug naar de basis.
Normaal kan ik altijd bij goede vrienden langs om even wat bij te komen, een bakkie te doen, samen een film te kijken of om gewoon even mijn verhaal kwijt te kunnen. De vrienden waar ik specifiek op doel, wonen op nog geen 10 minuten fietsen en ik ben er altijd welkom. Eigenlijk hoef ik niet eens te bellen als ik langs wil komen, al doe ik dat uit fatsoen altijd wel.
Wat ik me de afgelopen weken ben gaan realiseren, is dat deze – en ook al mijn andere vriendschappen – geheel onvoorwaardelijk zijn. Als er iets is hoef ik ze maar te bellen en ze staan voor me klaar, andersom geldt dat natuurlijk ook. En eigenlijk ben ik de vriendschappen die ik heb, in de loop der jaren als vanzelfsprekend gaan beschouwen. Nu zijn deze specifieke vrienden een maand op vakantie en naar mate de weken verstrijken, merk ik pas hoe veel ik die vanzelfsprekendheid mis. Gelukkig zijn ze over een paar dagen weer terug.

5 thoughts on “Vriendschap is onvoorwaardelijk, maar niet vanzelfsprekend

  1. Soms is dat wel even goed om te beseffen, zulke banden zijn overigens zeldzaam.
    Verjaardagen vier ik trouwens liever in de zomer dan in de winter.

  2. @Leidse Glibber: Dat is het. Gelukkig heb ik afgelopen maandag de vakantiefoto’s mogen bewonderen. En is het weer als vanouds.

    @Aukje: Zwoele zomernachten :)

    @Renesmurf: Daarom koester ik zulke banden ook extra. Ik zit er aan te denken om mijn verjaardag in het vervolg ook gewoon in de zomer te vieren. Januari is nu eenmaal te koud voor een barbecue.

    @Kuikentje: Dat is helaas met veel dingen zo. En dan ga je ze pas waarderen als ze er niet meer zijn.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.