Beroemd tot in Amsterdam

theo-heeft-gelijk

Deze foto – excuses voor de slechte kwaliteit, het is een scan van de krant – stond afgelopen weekend in de krant van één van mijn buren. Er vliegen twee vliegtuigen boven Amsterdam, waarvan er één de tekst “Theo heeft gelijk!” mee sleept. Mijn buurman liet mij de krant met een knipoog zien, en ik zag de humor er wel van in. Er zijn namelijk weleens momenten waarop ik graag gelijk wil hebben.

Na wat gespeur op het internet kwam ik er achter  dat deze boodschap, en de boodschap “Geen theocratie”, op zaterdag 3 jui 2004 boven Amsterdam te zien waren. Deze boodschappen werden op initiatief van Ron Eilers getoond, hij hoopte dat hij hiermee een einde kon maken aan de angst, die volgens hem in Nederland regeerde na de moord op Fortuyn en op Van Gogh.

12 thoughts on “Beroemd tot in Amsterdam

 1. Was het niet nadat die politie-agent die Marokkaanse jongen in de snackbar die met getrokken mes op hem afliep doodschoot? Die agent heette volgens mij ook Theo. En ik herinner me zoiets. Rellen op het Mercatorplein. Die jongen heette Dries of zo. Of was dat een vliegtuig met ‘de politie had gelijk’. Ik weet het niet meer zo goed.

 2. @Kaat: Volgens mij las ik net ergens dat er toen een vliegtuig met “De politie had gelijk” vloog. Maar als niet Amsterdammer heb ik ze beide niet meegemaakt.

 3. Ik had niet kunnen vermoeden dat dit er achter zat en eigenlijk is dat dus helemaal niet grappig, maar als je de beladen betekenis wegdenkt en puur kijkt naar de tekst, is het wel supegrappig!

 4. *zucht* …dat zou ik nou ook wel eens willen…
  Maar goed, de actie van het waarom?
  Sorry, maar ook mij niet helemaal duidelijk.
  Maar deze foto is een toppertje voor alle Theo’s 😉

 5. In jouw geval gewoon voer voor een blogje, terecht.

  (ot: psssstttt over beroemd gesproken…zie….. ;-)).

 6. Wel leuk toch, en gewoon op houden dat het om jou ging hahahahahah.
  Off topic, begrijp ik dat jullie geen eigen visboer hebben en er op moeten wachten tot zaterdag.
  Oeiiii dat zou voor mij als visliefhebber een ramp zijn.

 7. @Renesmurf: Die actie en doel begrijp ik ook niet. Maar voor de rest idd gewoon humor.

  @Aukje: In het leven moeten we gewoon niet alles te serieus nemen, want dan zou niemand meer vrolijk zijn.

  @Jochem: Thanx! (ps. Ik twijfel, neem ik de camera mee of niet – naar de cd presentatie)

  @Qliekje: Er is vast wel iemand die dat speciaal voor jou en je naamgenoten wil doen.

  @karin r.: Ik begrijp die actie ook niet. In 5 jaar lijken gevoelens en gedachten snel te kunnen vervagen tot zwarte gaten in ons geheugen. We weten allemaal dat Van Gogh vermoord is, maar het gevoel dat ik er toen aan overhield, dat ben ik dus gewoon kwijt.

  @Karen: Het zegt natuurlijk ook wat over mijzelf dat ik die foto op mijn blog plaats.
  (Oef, die ogen zijn in een keer wereld beroemd, in elk geval in mijn wereld)

  @Leidse Glibber: Ik zie de humor er wel van in.
  Ik woon in een klein dorpje en daar komt de visboer helaas maar 2 keer per week. Maar het is dan wel ultiem genieten elke zaterdag, met een lekkere vis als lunch of diner.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.