Kantoor humor

Met collega J ben ik opzoek naar de meest irritante ringtone allertijden – het geen door onze andere collega’s niet altijd in dank wordt afgenomen. U weet wel van die ringtonen die een hele dag in je hoofd blijven hangen als je ze eenmaal gehoord. Er is overigens wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de reden waarom zo’n ringtone blijft hangen. Het schijnt te komen doordat we slechts een stukje van een melodie horen, en de beste remedie schijnt te zijn om het nummer waar de melodie uit komt in zijn geheel af te luisteren, dan is dat deuntje ook je hoofd.

Een tijdje geleden schreef ik, dat ik mijn iPhone in mijn bezit had, maar dat ik nog 3 maanden moest wachten totdat ik hem kon gebruiken. Ik dacht als die jongeren van de EO veertig dagen zonder seks kunnen, dan kan ik wel 3 maanden wachten tot ik mijn iPhone kan gebruiken. En natuurlijk vielen die 3 maanden mij behoorlijk zwaar. Niet dat het continu in mijn hoofd zat, maar als ik hem zag liggen dan moest ik me inhouden om het advies van een van mijn lezers niet op te volgen. Dat hele jailbreaken zag ik namelijk niet zitten. Maar soit die 3 maanden heb ik volgehouden.

Gisteren was de omzetting naar T-mobile, en die verliep vlekkeloos. Het probleem met de iPhone – probleem is in deze eigenlijk best een groot woord – is dat hij geen mp3tjes als ringtone af kan spelen. Hoe kan ik nu mijn collega’s pesten? Een zoektocht op het internet bracht me op een blog waar beschreven stond hoe ik de mp3tjes om kan zetten naar iPhone ringtones. Het grootste gedeelte van deze avond ging in het omzetten zitten. Hieronder een paar van die deuntjes die het goed doen als irritante ringtone, mijn vraag aan u is: “Kent u nog een irritant deuntje voor op mijn iPhone?”

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

11 thoughts on “Kantoor humor

 1. Sommige deuntjes worden pas irritant als je ze regelmatig hoort. Zoals de ringtone van mijn manager, wiens telefoon regelmatig rinkelt (of nou ja, rinkelt…), in dit geval de mojito song uit die reklame! Aaargh!

 2. wat ook meespeelt zijn melodietjes die niet afgemaakt worden. bv die van “die zien we nooit meer …” … en je hersenen vullen dan automatisch aan: “terug!”.

  het tegenovergestelde is wel leuk. misschien een keer een serieus onderwerp voor mijn weblog: ringtones maken zonder veel geluid. hoe minimaler, hoe beter. dat lijkt mij leuk. als ze uniek zijn en je oren raken gewend, kan het werken. net zoals ouders en baby’s. die horen dwars door de muren hun baby huilen. heb het zelf ook.

 3. Eeeehm, ik heb geen goede suggesties voor irritante beltonen helaas… Zelf heb ik wel een erg leuk geluid als ik een smsje krijg:
  “message for you master”
  gegarandeerd schrikken geblazen als dat te laat ‘s avonds afgespeeld wordt….

 4. ik had een unieke ringtone via meneer raaphorst. nu heb ik sinds gisteren een nieuwe telefoon en moet ik weer die ericsson deun horen. snel maar eens omzetten!

 5. hahahaha leuk!
  Ik zal even denken maar nee ben bang dat ik niets weet. Momenteel heeft iemand bij mij op kantoor een grappig deuntje van msn, maar ik heb geen flauw idee hoe hij dit heeft gekregen. Zal het eens proberen uit te zoeken.
  ‘Heb je even voor mij’ van Frans Bauer….die is ook om gek van te worden, blijft in het hoofd :S, maar is ook alweer een oudje natuurlijk.

 6. Jaren geleden dreef ik collega’s tot wanhoop met Britney’s Hit me one more Time. Daft Punk’s One More Time kon al niet op veel meer positieve respons rekenen, haha!

 7. Alles is irritant.
  Ik vind muziekjes dan nog wel meevallen.

  De vogeltjesdans is wel irritant, maar rare stemmetjes of geluiden, das veel erger.

 8. Ik had er eentje die ik wel leuk vond maar op kantoor vonden ze hem minder.
  Een deurbel en dan in plat Leids, juhhh de bel wie ken dat nou weer wezeh.

 9. @Jochem: Oef de Mojito ringtoon, dat is wel voor hele inspiratieloze mensen – dat baseer ik op de mensen met de Mojito ringtoon, die ik ken.

  @Marco Raaphorst: Juist onafgemaakt melodietjes, die doen het heel goed. Jouw idee staat me erg aan, ik wel hem met liefde bij ons op kantoor testen.

  @Mantis: Lijkt me niet prettig als je ‘s nachts een SMSje ontvangt, ik gebruik mijn mobiel namelijk als tweede wekker.

  @karin r.: Ik wil ook altijd een zo uniek mogelijke ringtone, dat maakt je mobiel net iets persoonlijker. Vervelend is dat he? Dat je nu weer alles opnieuw in kunt gaan stellen.

  @Qliekje: Ik ben bang, dat als ik Fransje er op zet, dat ik dan niet via de normale weg het kantoor zal verlaten.

  @Gypsy: Goed idee, Daft Punk heeft ook van de droge muziek. En ik heb nog wel een leuke versie van Hot me One More Time, een van mijn eerste opnames met een effecten pedaal dat ik kocht, gewoon een lekkere jankende gitaar.

  @Renesmurf: Die stemmetjes en geluiden vind ik inderdaad ook niet zo heel leuk. Ik ken iemand die zijn vrouw de tekst “Erik? Erik! Er is telefoon voor je!”, die vond ik dan wel weer origineel.

  @Leidse Glibber: Die lijkt me meesterlijk, enig idee waar ik die zou kunnen downloaden?

 10. Zo heb ik mijn dochtertje van 5 laten inzingen: “mama, je telefoon gaat, telefoon, telefoon, telefoon etc”
  En ik heb er 1 die een collega van mij irritant vind”always look on the bright side of life..”

 11. @KarinX: Die van je dochtertje is een hele originele. Die laatste ga ik eens op kantoor uitproberen. Hartelijk dank daarvoor.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.