Voordringen

Tijdens de traditionele zaterdagochtend supermarktspits, stond ik deze morgen in een lange rij mensen die allemaal op hun beurt wachtten totdat ze hun boodschappen mochten afrekenen. Voor mij stond een man, die ik op een jaar of 45 schatte en die niet gewend was om vaak de boodschappen te doen. Dat laatste bleek toen de kassière hem er op wees dat hij was vergeten om iets af te wegen bij de groenteafdeling. Nu kan het iedereen overkomen dat je wel eens vergeet om iets af te wegen, maar nog voor hij terug kwam van het wegen, had de kassière een tros bananen gevonden die ook nog niet afgewogen waren.

Na lang wachten kwam de man eindelijk terug en rekende hij af. Op dat zelfde moment, hoorde ik achter me een stem die tegen de mensen achter mij zei: “pardon, mag ik er even langs”. Een tel later vroeg ze mij hetzelfde en liet ik een bejaarde dame langs. Ik verwachtte dat ze hetzelfde ook aan de man voor mij zij vragen, maar ze legde gauw 5 artikelen op de loopband. Ik wist even niet wat ik moest zeggen. Ik hoorde de mensen die achter mij in de rij stonden allemaal zeggen: “Ja als ik geweten had dat ze zou voordringen, dan had ik haar er niet langs gelaten”. Maar we waren allemaal zo beduusd dat geen een van ons er iets van zei. Nadat ze had afgerekend wenste ze iedereen een prettig weekend, die woorden werden door iedereen ontvangen, maar niemand wenstte haar hetzelfde.

8 thoughts on “Voordringen

  1. Ik lees met verbazing je verhaal. Eigenlijk ben ik helemaal niet verbaast, maar ik denk altijd dat dit soort dingen alleen mij overkomen. Blijkt de wereld er vol mee te zijn, met dit soort idd bejaarde criminele zoals Karen dat zegt. Het zijn enkel niet alleen bejaarden die dt doen (helaas). Voor zo’n oudje kan je nog begrip proberen te hebben…..
    Overigens, in een dorpje waar ik ooit woonde hadden ze bij de kassa een weegschaal neer gezet. Dat scheelde een hoop. Als iemand dan vergat iets te wegen, dan kon de kassière het even doen. Handig! Een tip voor jouw supermarkt misschien 😉

  2. @Karen: Snap jij waarom de politie daar niet tegen optreedt?

    @Qliekje: De plaatselijke c1000 heeft helaas geen weegschaal. De andere supermarkt weer wel. Het zou in mij gewoon nooit opkomen om zo’n streek uit te halen.

    @She: Het moet echt niet gekker worden he?

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.