Aan elke vakantie komt een einde

De klok tikt de laatste minuten weg van anderhalve week vakantie – die ik gezien het weer toch alles behalve beroerd gepland heb. Deze vakantie was deels om bij te tanken, maar stond vooral ook in het teken van klussen, een bezoek aan de tandarts en ook de kapper pakte ik nog even mee. Optimistisch als ik ben, had ik zoveel dingen op mijn todo-lijst gezet, dat ik de helft ervan niet eens heb kunnen afwerken. Ik was er zo druk mee dat ik nauwelijks tijd had om me in de blogosphere te begeven, maar al met al ben ik zeer tevreden over de hoeveelheid gedane arbeid.

Kweken van tuinkers

Zelf gekweekte tuinkers smaakt veul lekkerder, inmiddels is het zo gegroeid dat het nu ook eetbaar is.

Ik was bijna drie dagen bezig met het schilderen van het houtwerk aan de achterkant van mijn huis, met name het kozijn aan de buitenkant kon wel een likje verf gebruiken – op de dorpel zat geen verf meer en hoewel het hardhout is, was het een kwestie van wachten voor het hout zich in staat van ontbinding zou gaan begeven. Daarnaast kreeg ik wat hulp van buren – terwijl ik dit zo type realiseer ik me, dat mijn blog wel heel erg op Sesamstraat begint te lijken – met vereende kracht hebben we de betonnen borders van een bloembak verplaatst, het gras geverticuteerd en ook een aantal staptegels op het grasveld gelegd. Het laatste klusje was het aanleggen van nieuwe tuinverlichting, de oude stamt uit het jaar 0 en vond ik meer passen in de tuin van iemand op leeftijd.

staptegels

De staptegels en het geruïneerde grasveld

Gisteravond heb ik tot laat op mijn terrasje gezeten en lekker genoten van mijn vernieuwde tuin. Onder het genot van een wijntje keek ik al weer uit naar een volgende vakantie. Dan staat het aanleggen van een vijver op het programma en het bouwen van een pergola, zodat ik volgend voorjaar kan genieten van de blauwe regen die ik op die pergola wil laten groeien. Een vakantie naar een bestemming in binnen- of buitenland zit er dit jaar helaas niet in, ik heb die tijd gewoon nodig om die todo-lijst weg te werken. Maar ik klaag daar niet over, want het klussen aan je eigen huis geeft minstens evenveel voldoening als een tripje naar Hawaii, Italië of India.

tuinverlichting

De nieuwe tuinverlichting gaat de strijd aan met het Boeddhabeeld, eens kijken wat het meeste verlichting geeft: De tuinverlichting of het volgen van het voorbeeld van Boeddha.

10 thoughts on “Aan elke vakantie komt een einde

 1. Mijn ervaring is dat je nooit aan alle klussen die je hebt gepland toekomt omdat je ‘de tijd’ hebt. Heb je minder tijd, dan doe je meer, maar in de vakantie kan alles ‘morgen’ ook nog wel, tot je ‘morgen’ opeens moet werken…

 2. Tjee, jij hebt je vakantie welbesteed (vooral die tuinkers, daar ben ik het meest van onder de indruk ;)).

 3. @Aukje: Je moet natuurlijk ook altijd wel wat ontspannen – het is niet voor niks vakantie – maar dat viel deze keer reuze mee. Afgezien van maandag toen was het te warm om wat te doen.

  @Polle: dat was ook heel veel werk. Duurde zeker een half uur voor een geschikt bakje vond. En nu heb ik voor een hele week tuinkers, dat is dan weer iets te veel van het goede.

 4. Boeddha maakt het licht in je hart he, daar kan geen lamp tegenop.
  Als je er maar in geloofd natuurlijk!

  Wel leuk, zo`n dikkerd, en je hoeft hem niet te voeren.

 5. @Leidse Glibber: Dat geeft klussen zeker. Al vind ik de voorbereidingen zoals schuren en het afplakband plakken dan weer minder leuk. Ik denk dat het er van afhangt welke verlichting je zoekt?

  @soolmaan: Ik had dat niet gered, maar baal wel dat ik er niet was. Volgend jaar samen naar Pinkpop?

  @karin r.: Volgens mij was die Boeddha het eerste dat ik voor mijn tuin kocht. Nu nog en vijver en hij is helemaal Zen.

  @Renesmurf: Op zich had ik graag meer grond gehad. Als jouw kippen zie, dan wil ik die zelf ook heel graag, maar geen ruimte helaas. En dat van het licht in je hart dat klopt, al vraagt het veel discipline.

 6. @Gypsy: Even de magie om zeep helpen, het beeld heb ik voor een paar euro gekocht bij Leen Bakker en is helaas van plastic. Ik heb hele mooie echte gezien, maar die zijn me toch wel wat te prijzig.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.