Zo af en toe..

ibanez-gsr190pack_350_ffffff_75moet je jezelf een cadeau geven. En waarom, omdat je het waard bent. Al heel lang wilde ik een basgitaar, maar ik twijfelde. Ik had immers al een akoestische gitaar en daar kwam vorig jaar een elektrische bij – met jankpedaal. En hoewel ik veel plezier beleef aan het spelen op mijn gitaren, kruipt het bloed nou eenmaal waar het niet gaan kan.

Vandaag ging ik naar mijn het Walhalla voor elke muzikant (de lokale Feedback). Ik had in hun folder, een tijdje geleden, een leuke starterspakket gezien. Een eenvoudige basgitaar van Ibanez, met versterker en zelfs een stemapparaat. En aangezien er dit jaar geen vakantie inzit, er liggen nog teveel werkzaamheden in en rond huis op me te wachten, vond ik dat ik toch wel iets verdiend heb.

De komende tijd maar eens het verschil ontdekken tussen een normale gitaar en een basgitaar en vooral wat nummers instuderen. Heerlijk vind ik dat, gewoon iets nieuws verkennen.

5 thoughts on “Zo af en toe..

  1. Leuk! Af en toe jezelf verwennen mag best! Ik ben benieuwd of basgitaar leuk is om te bespelen in je eentje, zie dat instrument altijd als onderdeel van een band (of in samenspel met anderen). Laat het maar eens weten als je ‘m een tijdje hebt!

  2. @Aukje: Het was een impulsieve aankoop, maar de voorpret van meer dan een jaar was geweldig.

    @She: Ik denk dat het er vanaf hangt met dat wat je wilt bereiken. Voor mij is muziek maken een vorm van meditatie. Ik vergeet de wereld om me heen wanneer ik muziek maak. En dan maakt het niet zoveel uit of je bas of normale gitaar speelt. Ik heb altijd wel graag in een bandje willen spelen. Maar het is moeilijk om mensen te vinden die niet zo gedreven zijn en ook nog dezelfde style willen spelen als jij. Maar ik laat het je zeker weten. Mocht ik ooit de 50 halen, dan komt er een cello in huis. Dat heb ik ook altijd willen leren. Ik vind dat een mooi instrument.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.