Een prestatie om trots op te zijn

U heeft het vast al ergens gelezen. Teressa Groenewald-Hagerman is een 39-jarige Amerikaanse dame die er een zeer lugubere eer op nahoudt. Zij is namelijk de eerste vrouw van wie bekend is dat ze met een kruisboog een olifant heeft neergeschoten. Die daad deed ze van een afstand van 11 meter, een afstand zo dichtbij, dat de weerloze olifant geen schijn van kans had.

Aan Sky news vertelt ze vol trots hoe ze neerknielde,  alvorens ze de trekker van haar kruisboog overhaalde. Ik vind het werkelijk onbegrijpelijk dat, in sommige delen van Afrika, er gewoon op olifanten gejaagd mag worden, er worden zelfs speciale strooptochten voor toeristen georganiseerd en dat terwijl de olifant op de lijst van uitstervende diersoorten staat. Ik vraag me nu wel af, waarom Teressa niet voor een gerechtshof hoeft te verschijnen. Blijkbaar mag je uitstervende diersoorten onbestraft neer knallen.

11 thoughts on “Een prestatie om trots op te zijn

 1. Heb je de documentaire van Louis Theroux gezien over georganiseerde jachttrips? Shocking. Daaruit bleek dat er reservaten zijn waar dieren speciaal gefokt worden om vervolgens door toeristen (die er grof geld voor betalen) doodgeschoten te worden. Het gaat dan niet ten koste van de populatieomvang, maar het blijft even zinloos. En de mensen, zoals deze dame, die zich daarmee bezighouden, zijn in mijn ogen pathetisch en ziek (dat zette Louis zoals altijd goed neer in zijn doc). Geen respect voor leven hebben ze. En ik heb geen respect voor hen.

 2. @She; die reportage durfde ik niet te kijken omdat ik wist dat ik er nachten van wakker zou liggen.

  Ik kan zo slecht tegen dierenleed. Doodziek word ik ervan. Het is zoals Gandhi zei. ‘De grootheid en morele vooruitgang van een natie laten zich meten aan de manier waarop ze haar dieren behandelt.’

 3. @She: Voor ik in de wereld van het bloggen stapte had ik nog nooit van Louis Theroux gehoord. Nieuwsgierig als ik ben heb ik laatst eens gekeken en hij maakt goede docu’s. Maar deze heb ik, gelukkig gemist. Waarom vangen we die jagers niet en gaan we op hen jagen, net zoals in die ene film (ik ben de titel kwijt)

  @Kaat: Ik heb al een maandje of twee een blogje over Ghandi klaar liggen. Die man heeft zoveel mooie quotes!

  @karin r.: Nu wordt ik nog nieuwsgierig. Zo maar eens even youtuben!

  @Renesmurf: Laat ik dan zeggen dat ik vind dat het niet zomaar okay is!

 4. @ Theo: Theroux is echt mijn favoriete documentaire maker. Hij gaat al heel wat jaren mee en heeft zulke mooie, interessante documentaires gemaakt (bijv. over neo-nazi’s). Wat ik mooi vind is dat hij mensen door zijn (gespeeld) naïeve manier van vragen stellen op een bijzondere manier confronteert met hun gedrag, zodat voor iedereen duidelijk wordt hoe fout ze zijn/handelen.

 5. Vond dit ook een buitengewoon merkwaardige nieuwsitem. Weinig ontzetting in de pers gezien terwijl ik het echt shocking vond.

 6. Argh! Wat een verschrikkelijk debiele actie. En dat de media daar dan ook nog op een positieve manier aandacht aan besteedt, echt te ziek voor woorden…

 7. @She: Dat gespeeld naïeve,dat vind ik inderdaad heel knap. Ik zag een docu over prostituees in Amerika. Hij heeft er eentje bijna uit die wereld gepraat, met name door zichzelf neer te zetten door een naïeveling.

  @Angela: En dat alles om een weddenschap.

  @Gypsy: Ik snap ook echt niet waarom er vanuit de pers, geen enkele verbolgen reactie is gekomen.

  @Karen: Het zijn van die berichten die ergens onder een kleine kop geplaatst worden.

  @Aukje: Gelukkig kunnen we als bloggers laten merken dat wij het niet normaal vinden.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.