Voorjaar, die winter laten we achter ons

Vandaag ben ik lekker met twee buurmannen aan het shoppen geslagen. En waar wil je als man dan graag heen? Er zijn eigenlijk twee opties, je kunt naar de mediamarkt of naar een bouwmarkt. Nu de temperaturen weer lekker aangenaam zijn, heb je meer behoefte aan klus materiaal dan aan elektronica, dus met zijn drieën gingen we deze middag op pad naar de Gamma.

Daar deed ik wat inkopen voor het klussen in de tuin. Ik was de tuinverlichting beu, dus kocht ik nieuwe. Ik zag een accu-boormachine en ook die aanbieding kon ik niet laten liggen. Daarnaast sloeg ik wat tuinhout in zodat ik dit weekend weer lekker mijn verzameling gereedschap kan testen. Het voordeel van winkelen met mannen, is dat ieder zijn eigen weg gaat. Als je het beu bent zoek je elkaar weer op en dan kan je gewoon weer naar huis.

Op de terugweg naar huis, besloten we dat het tijd was om de barbecue weer uit onze schuren te halen. We reden direct van de Gamma naar de buurtsuper en sloegen daar de benodigdheden in. Helaas was de supermarkt niet helemaal voorbereid op het mooie weer waar we nu zo van mogen genieten, de standaard barbecue pakketten liggen nog niet in de schappen. Dus moesten we moesten wat improviseren.

En op de avond van 10 april, gaven wij de vrouwen en kinderen het mooiste cadeau van het jaar (tot nu toe). Geheel onverwachts voor alles en iedereen, hebben we op 10 april de eerst barbecue gehouden van dit jaar. En terwijl ik dit blogje, vanaf mijn eigen terras type, ben ik gewoon heel blij. Ik ben blij dat de winter nu definitief voorbij is. Ik ben blij dat ik buren heb waarmee ik gezellig een barbecue kan houden. Buren van wie ik weet dat ze altijd voor mij klaar staan. Iets wat van zelfsprekend zou moeten zij, maar wat helaas niet overal in Nederland zo is.

13 thoughts on “Voorjaar, die winter laten we achter ons

 1. Een ietwat pessimistisch einde van een verder zo optimistisch stuk. (en ook vrouwen kunnen ieder hun weegs gaan in een winkel hoor)

 2. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er een hekel aan heb om met andere vrouwen te shoppen. Duurt allemaal veel te lang. Ik ben er zo een die een winkel inkomt, vanaf de ingang vlug kijkt of het er interessant uitziet en in 9 van de 10 gevallen daarna meteen de winkel weer verlaat.
  Maar de eerste barbecue van het jaar, lekker hoor! Bij mij zal dat helaas nog wel een tijdje duren..

 3. @KatYo: Ik ken ook genoeg vrouwen die hun eigen weg gaan tijdens het winkelen. Ik beschreef eigenlijk meer het gevoel van dat moment :)

  @Anne: De barbecue was echt fantastisch. Hopelijk komt jouw eerste barbecue ook snel. Hoe gaat het met de voorbereiding van de aanstaande verhuizing?

 4. Nou, kijk aan :)
  (ik hoop deze zomer ook weer eens te barbecuen. Heb zelf geen tuin of balkon en meestal ga ik weleens bij anderen barbecuen, maar is er vorige zomer gewoon helemaal niet van gekomen! Jammer.)

 5. Goede buren zijn onmisbaar. Ikzelf heb er ook een paar waar ik niet zonder zou kunnen.

  Gezellig dus zo’n barbeque…

 6. Je maakt me aan het lachen met de zinnen: En waar wil je als man dan graag heen? Er zijn eigenlijk twee opties, je kunt naar de mediamarkt of naar een bouwmarkt.

  Fijn dat je zo’n goed contact heb met je buren, ik heb op zich ook een goed contact (en dat in ‘de grote stad’), maar houd toch altijd een beetje afstand. Ben erg op mijn privacy gesteld, daar heeft het denk mee te maken (zegt zij die alles op haar blog zet ;-))

 7. @KatYo: Toen ik nog in mijn flatje woonde had ik maar 1 droom. En dat was een tuin. Je mag altijd hier komen, steek ik de barbecue zo voor je aan.

  @Angela: Helemaal met je eens. Ik koop ook regelmatig een bloemetje of wat anders voor ze. En zo af en toe kom ik na het werken thuis. En dan heeft de buurvrouw een bord met eten op mijn aanrecht gezet. Zeldzaam!

  @She: Ik moest er zelf ook wel wat om lachen toen ik ze intypte. :). Het is ook niet zo dat we onaangekondigd bij elkaar om de koffie gaan. Maar we spreken elkaar regelmatig. (de buren en ik dan)

 8. @ She: privacy en dan toch de buren laten meegenieten van je ruzies? 😉

  Ik winkel duidelijk als een man. Dat oeverloze gedreutel kan ik niet tegen. Elk je eigen ding is veel praktischer. Hoewel dan weer niet in een bouwmarkt… En helemaal eens van die buren. Mis m’n Amsterdamse etageburen wel, waar ik nu woon is het veel anoniemer.

 9. @ Theo: wie weet hou ik je er een keer aan :-) (vooralsnog mag je mee duimen dat ik zelf een nieuwe woonplek vind met een tuin of balkon)

 10. @Gypsy: Elk je eigen ding voorkomt ook weer zinloze ruzies. Mijn ex ging keurig naar haar winkels en ik ging naar de free record of de media markt. Na een uurtje zagen we elkaar op de afgesproken plek. Ik heb er ook bewust voor gekozen om weer naar een dorpje te gaan. Ik vond het anonieme van de stad helemaal niks.

  @KatYo: Je bent welkom en ondertussen ga ik heel hard voor je duimen!

 11. @ Theo: juist in centrum Adam had ik zo goed burencontact. Grappig genoeg juist met de buren uit Groningen en Drenthe en de Antiliaanse vriend van een van hen. Andere buren veel minder.

 12. Ik ga in t weekend van 2/3 mei verhuizen, dus ben al heel voorzichtig begonnen met inpakken. Heb er zo’n zin in!

 13. @Gypsy: Volgens mij maakt het ook eigenlijk niet uit waar je woont. Je moet er zelf het beste van maken.

  @Anne: En of je gelijk hebt. Nieuw huisje altijd leuk.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.