Scent of a woman

Het mooie aan ons kikkerlandje is dat het de ene dag zomer kan zijn en de dag erna een bewolkte najaarsdag. En dat terwijl allebei die dagen toch gewoon in de lente zijn. Ik ben de lente eigenlijk best dankbaar dat ze me die bewolkte dag gaf. Ik weet het dat het een egoïstische gedachte is, maar op het programma stond een dag tuinieren gepland en als het dan 23 graden zou zijn geweest, dan denk ik dat het zweet uit elke porie zou hebben gestroomd.

In de vroegte van de zaterdagmorgen stak ik de spa voor het eerst in de grond. En terwijl ik lekker ontspannen bezig was rook ik een onbekende geur. Het was lastig om die geur te plaatsen en ook de herkomst kon ik niet zo heel gauw traceren. Het had iets zoetigs, niet kauwgomballen zoet, maar gewoon zoet. Maar ik meende er ook de geur in te herkennen van een mij onbekende bloem. Omdat ik in de gauwigheid niet kon ontdekken waar die geur vandaan kwam, ging ik weer verder aan het werk.

Tegen het middaguur was ik lekker opgeschoten met mijn werkzaamheden en ik begon stilaan honger te krijgen. “Zo, je bent hard aan het werk”, klonk een vrouwenstem vanaf de andere kant van de schutting. Nog voor ik kon kijken wie dit tegen mij zei, drong diezelfde zoetige geur mijn neusgaten binnen. Het was de geur van haar parfum, de geur van een parfum die ik aan het begin van de morgen ook al had geroken.

Dit weekend waren mijn buren een weekendje weg. De jongste zus van de buurvrouw paste op het huis en de kinderen. En terwijl ik die mooie, jonge, vrijgezelle vrouw over de schutting zag staan leunen, besefte ik het. Ik besefte dat de schutting symboliek stond voor de onmogelijkheid van een liefde tussen haar en mij. Hoewel alle christelijke stromingen uit dezelfde oorsprong komen, verbiedt haar kerk de omgang met andere stromingen. Laat staan met mensen die er hun eigen geloof op na houden.

11 thoughts on “Scent of a woman

 1. I think that’s a super philosophy, Will. That way you can go through your entire life without ever having to really know anybody.

 2. Of zij zag hoe mooi het kon zijn als ze uit haar kooi kon breken…
  -al ken ik haar natuurlijk niet-

 3. Sneu is dat, het is juist zo leerzaam om met mensen met een hele andere achtergrond om te gaan.

 4. Zonde dat religie vaak een barriere is om iets moois te beginnen met een ander, al begrijp ik het vaak wel.
  Maar je zult ongetwijfeld een mooie zaterdagochtend hebben gehad!

 5. @Menno: Ik denk dat, dat best wel eens de waarheid kan zijn.

  @She: Ik snap dat ook niet, maar sommige mensen zijn helaas zo.

  @Mantis: Vlinders (al komen die pas in de zomer)

  @Anne: Het was de beste zaterdagmorgen van dit jaar tot nu toe :)

  @Karen: Dat zeker, al had ik wat minder fanatiek moeten zijn. Deze week veel bij de fysio geweest.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.