De regel die je raakt

Titel: Dancing in the dark”
Band: “Bruce Springsteen (1984)”
Regel: I get up in the evening, and I aint got nothing to say
I come home in the morning, I go to bed feeling the same way
I aint nothing but tired, man Im just tired and bored with myself
Hey there baby, I could use just a little help

Waarom deze regel? Het is de opening van Dancing in the Dark, de clip waarin jeugdliefde Courtney Cox speelt. Ik kende haar toen van haar rol als vriendinnetje van Alex P Keaton in de tv serie Family Ties. Courtney speelt in deze clip het meisje wat door Bruce uit het publiek wordt getrokken, om vervolgens samen met hem te op het podium te dansen. Ik denk niet dat iemand toen al vermoedde dat ze jaren later in de kaskraker Friends zou gaan spelen.

Misschien is het, omdat de lange winter nog niet helemaal uit mijn lichaam is. Maar deze regels beschrijven, met dat verschil dat mijn dagritme anders is,  precies zoals ik me de laatste tijd wel eens voel. Het lijkt wel of alles een beetje een sleur aan het worden is. Ik word ‘s ochtends wakker en ik heb werkelijk niets te zeggen. Plichtmatig doe ik dan mijn werk, om vervolgens na een lange dag maar weer in bed te duiken.

Het voelt zoals Bruce het schreef “I aint nothing but tired, man I’m just tired and bored with myself.”. Ik ben moe en wordt daardoor ook een beetje moe van mezelf. Soms ben ik zo chagereinig dat ik genoeg aan mezelf heb. En dan zou ik eigenlijk tegen de eerste de beste dame willen zeggen: “Hey there baby, I could use a little help”.

4 thoughts on “De regel die je raakt

 1. En er zijn er meer. vandaag was onze klas 1 grote begraafplaats. iedereen was te lam om wat uit te voeren. het andere moment waren we een stel debielen die energie over hadden. Leraren viel het op. Wat is er met jullie vandaag? ik denk zelf dat het een combo is van uur verzetten & de weersverandering. alleen al het uur verzetten is voor sommige een probleem, maar dan opeens op die maandag ook nog de zon die doorbreekt. het vreet energie. we gaan van winter naar een lente toe. dat betekend dus 2 veranderingen voor je lichaam, en ik gok dus dat dat vele mensen gewoon helemaal afmat.

  Menno

 2. Pff, dat gevoel ken ik maar al te goed. En volgens mij hebben steeds meer mensen er last van.
  Ikzelf heb niet zo’n last van de weersveranderingen, integendeel. Zon vind ik heerlijk, en dan springen mijn humeur en energie met sprongen vooruit.
  Misschien helpt een lange wandeling? Gewoon ergens in een natuurgebied, even alles van je afzetten. Bij mij doet zoiets altijd wonderen.

 3. van the Boss regels citeren die je raken, dan ben je nog wel even bezig :) ik hoop nog steeds dat ik je ineens naast me zie staan op Pinkpop om onze vriendschap te vieren… wie weet zijn er nog blonde chicks in groene jurkjes met iets te rode wangetjes en stap je er nu wel op af… grappig dat je in je blog de lange winter aanhaalt, Courtney Cox zit namelijk ook in de clip van Counting Crows’ Long December… nou als dat geen volmaakt rondje is, weet ik het ook niet meer:

  All at once you look across a crowded room
  To see the way that light attaches to a girl

 4. @Menno: Ik denk dat je daar helemaal gelijk in hebt. Misschien kwam het ook wel, omdat ik elke avond na het werk in de tuin bezig geweest ben. Ik ben dat spitten niet zo gewend.

  @Anne: Vandaag, op jouw advies, een heerlijke wandeling door het bos van natuurmonumenten gemaakt. En het heeft al iets geholpen. Hartelijk dan!

  @Soolmaan: Bruce heeft heel veel mooie teksten. Eigenlijk voor elke gelegenheid wel 1. Hoe graag ik ook zou willen, op pinkpop verschijn ik helaas niet naast je. Volgend Bruce concert gaan we samen. Maar aangaande die ene in die groene jurk, ik ga dan liever voor een andere Bruce tekst: Red Headed Woman. Courtney zak ook al in de clip van The Rembrands :). Maar binnenkort weer eens wat afspreken?

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.