Into the Wild (2007)

into-the-wildWie Sean Penn (regie en screenplay) en Eddie Vedder (soundtrack) op de filmscore ziet staan weet één ding zeker, die film staat garant voor een maatschappelijk statement. Into the Wild gaat over een jongeman, Chris McCandless, gespeeld door Emile Hirsch. Chris is een jongeman die verzekerd is van een glansrijke carrière, hij is een straight-A student voor wie elke deur van elke universiteit openstaat. Na college besluit hij om niet te gaan studeren, maar om zijn droom na te streven. Zijn droom is om te leven in de wildernis van Alaska. Hij maakt al het geld dat hij bezit over aan een goed doel en gaat op weg naar Alaska.

Tijdens zijn tocht naar Alaska, neemt Chris de naam Alexander Supertramp aan, zodat hij al gauw in de anonimiteit belandt. Het wordt al snel duidelijk dat Alexander wegloopt voor zijn verleden en dat hij vooral niet door dat stukje van zijn verleden gevonden wil worden. Hij maakt nieuwe vrienden, die zijn vertrouwen in de mensheid weer een klein beetje herstellen, en beland uiteindelijk, geheel alleen, in de wildernis van Alaska. Daar vindt hij een bus, die hij al snel omdoopt tot de ‘Magic bus’. Deze bus wordt zijn nieuwe thuis en je ziet hoe hij zichtbaar geniet van alle vrijheid, de vrijheid waar hij al die jaren naar verlangd heeft.

En terwijl we Alexander volgen op zijn reis naar Alaska, vertelt zijn zus hoe zijn familie omgaat met de plotselinge verdwijning van Chris. Ze vertelt de kijker hoe de ouders van Chris nader tot elkaar groeien, door het gezamenlijke verlies. En het blijft tot op het laatste toe spannend of het gezin herenigd zal worden.

Het is niet alleen het geweldige verhaal dat de kijker aan de buis gekluisterd houdt, maar ook de schitterende beelden van de natuur. Deze beelden worden ondersteund door de muziek en zang van Eddie Vedder. Er zijn weinig soundtracks die een film naar een hoger niveau tillen, maar Eddie Vedder is hier zeker in geslaagd.  Het is een film die je nog lang bij zal blijven, maar ook een film die je geheid nog vaker in je DVD-speler zal stoppen. Het enige minpunt, maar dan spreek ik voornamelijk voor mijzelf, is dat ik hem niet veel eerder heb ontdekt.

9 thoughts on “Into the Wild (2007)

 1. Ik vond het een echte “food for thought”-film.
  En ik ben het met je eens: muziek en beeld versterken elkaar in dit geval.

 2. ik vond het verhaal, over die gast, een beetje vervelend. zonder zijn ouders en zus in te lichten verdwijnen. daar kreeg ik foute kriebels van.
  de muziek en soms mooie beelden maakte veel goed. Eddie V roels! (wat een stem heeft die man!)

 3. Oeh, je hebt me nieuwsgierig gemaakt!
  Als ik hem tegenkom in een cdwinkel zal ik hem zeker kopen. Hoe duur is hij trouwens?

 4. @Polle: Die film deed mij denken aan een droom die ik vroeger als kind had. Ik wilde een schaapskudde hoeden in Nieuw-Zeeland. Ik denk dat die film mij daarom zo raakte. Nu maar op naar de volgende droom een wijngaard in een warm land. Als Eddie Vedder fan heb ik de soundtrack al heel lang, maar gek genoeg zag ik de film pas vorige week.

  @karin r.: Ik denk dat ik die jongen een beetje begrijp. Hoe voelde zich zo bedroegen door zijn ouders, dat hij besloot om alleen in de wildernis te gaan leven. Zo heb ik de film begrepen. Maar Eddie heeft echt een bijzonder stem. Juni 2007 in het Gofferpark. Opening nummer Release me van het album Ten van Pearl Jam. Nog nooit zo’n magisch muziek moment meegemaakt.

  @Anne: Hij is best prijzig. Maar dat komt doordat hij in het genre Art-house valt. Je kunt eens kijken of je hem kan downloaden. Als de film je bevalt dan kun je hem als nog kopen, het is zonde om geld aan iets uit te geven als je dat gene uiteindelijk niet waardeert.

 5. Heb de film maanden terug gezien, blijft wel tijd hangen en idd mooi om Eddie V te horen. Ik wist het niet, maar herkende hem direct natuurlijk, prachtige stem.

  ot: gelijk ff terug reageren want moest zo lachen om je Volkomen Kut opmerking :-)). En sleutel is bij andere buuv, maar als hij ad binnenkant ih slot zit, krijg je hem er ad buitenkant nog wel in, maar niet meer omgedraaid, snappie?!

 6. Ja dan zal ik mijn vriend al moeten vragen, want mijn pc is zo oud dat ik er werkelijk niets mee kan doen. Alleen mijn blog/hyves/mail bijhouden, en meer ondersteunt dat ding gewoon niet.
  Maar goed, ik vraag wel of Dave hem kan downloaden 😀

 7. @Karen: Dankzij jou heb ik melodietje in mijn hoofd. Dus telkens als ik bij jou een blog lees moet ik er aan denken. Helemaal gelijk natuurlijk van die sleutel, ik had daar niet eens aan gedacht. Ik denk dat ik zelf een ruit ingegooid zou hebben.

  @Mantis: Het einde vond ik enorm verrassend. Haast on-Amerikaans zou ik bijna zeggen

  @Anne: Als je hem gezien hebt, dan ben ik heel benieuwd naar jouw mening.

  @Pascal: Ik denk dat hij bij mij nu wel in de top 3 films aller tijden staat. Daar verkeerd hij in goed gezelschap van onder andere Good Will Hunting.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.