To have and not to have, that is the fact!

Na weken van voorpret kwam hij dan vandaag eindelijk, mijn nieuwe iPhone. De levering was al een paar keer uitgesteld, omdat ik vorige week geen tijd had om hem van de koerier in ontvangst te nemen. Twee dagenlang had ik een seminar en die onderbreken voor een iPhone ging me ietwat te ver. Daarnaast wilden ze op vrijdag geen afspraak maken, omdat ik dan halve dagen werk en ze niet van te voren kunnen bepalen welk dagdeel de koerier langs zou komen.

Vol moed wachtte ik vrijdag op het beslissende telefoontje voor de afspraak op zaterdag. En dat telefoontje kwam aan het einde van de dag, terwijl ik nota bene die middag mijn huidig mobieltje naast me op de massagetafel bij mijn fysiotherapeut had gelegd.

“Ik verwacht een belangrijk telefoontje” – had ik tegen mijn peut gezegd.

Die keek me vreemd aan.

“Ja nog een telefoontje dan is het weekend” – voegde ik er maar aan toe.

De telefoniste van het koeriersbedrijf vertelde mij dat ze die zaterdag vol zaten en terwijl ik protesteerde dat ze mijn afspraak al anderhalve week terug had ontvangen, bleek er geen mogelijkheid te zijn. En dat terwijl ik die vrijdag speciaal voor die koerier een huisnummer op mijn muur had gemonteerd. Je zou toch niet willen dat je je nieuwe gadget niet krijgt, omdat de beste man je huis niet kan vinden.

Goed maandag was voor mij geen optie, dus dan maar vandaag. “Tussen 8:30 en 11:22 komt de koerier bij u langs” was het Sms’je dat ik gisteren ontving. En ik moest lachen om de nauwkeurigheid van die eindtijd.

Goed de beste man kwam, gaf mij het pakketje en ik was er trots op dat ik me kon beheersen. Het enige dat ik deed was controleren of de accu vol was, als dat niet het geval was dan zou ik hem aan de oplader hangen zodat ik deze avond eens lekker kon spelen met de nieuwe gadget.

Tijdens de middag pauze stopte ik mijn huidige SIM-card erin. Speciaal voor de iPhone nam ik afscheid van Vodafone en nam ik een abonnement bij T-Mobile. Hmmmm ongeldige SIM, terwijl mijn collega’s een week voor mij hetzelfde toestel bestelden en die bleek SIM-lock vrij te zijn. En ik had eigenlijk ook wel beter moeten weten, want ik kreeg hem voor niks en die collega’s moesten bijbetalen.

Na een uur aan de telefoon te hangen kreeg ik eindelijk een medewerker van de betreffende webwinkel aan de telefoon. “Mijnheer we mogen geen SIM-lock vrije iPhone’s meer verkopen van Apple”. De rest van het gesprek zal ik u maar besparen.

Nu heb ik dan eindelijk iets wat ik al lang wilde hebben, maar kan ik er compleet niks mee. Het toestel ligt te pronken op de tafel en ik moet een maand wachten alvorens ik hem kan gebruiken. Daar gaat een maand van mijn 12 maanden durende garantie. Daar gaat mijn afspraak met Ex-Collega’s om te gaan Geo-Cachen. Frapant is dat, soms krijg je iets dat je al lang wilt hebben, maar eigenlijk blijkt dan dat je nog niks hebt.

En ondertussen zoek ik maar weer naar handige programma’s die ik straks op mijn iPhone kan installeren. Ik heb al een twitter-client gevonden, een applicatie waarmee ik een blog kan schrijven op mijn iPhone en nog tal van dat soort leuke “nuttige” dingen.

10 thoughts on “To have and not to have, that is the fact!

 1. Handig dat spul, maar ik ben nooit meer op pad als huisman dus geen mobiel nodig om te bloggen. 😉 Wel leuk speelgoed.

 2. Bij mij in de buurt zitten er aardig wat winkeltjes die voor 10 euro een iPhone simlockvrij maken.
  Een maand wachten op gebruik van zo een fantastische gadget is je reinste zelfkwelling!!! Dus hop, simlockvrij. En bovendien had je geen afscheid hoeven nemen van T-mobile. Met Vodafone had je ook een abo kunnen nemen (via 2call.nl).

 3. @Angela: ben erg beniewd naar hoe je dat gedaan hebt!

  @Pascal: ik heb hem voornamelijk genomen voor geo-cachen dan is het wel handig

  @Aukje: Ik heb die webwinkel al een e-mail gestuurd. Want mijn vodafoon loopt op 06-04-2009 af, terwijl die nieuwe ingaat rond 04-06-2009 (dat las ik op de pakbon) en 2 maanden geen telefoon is niet te doen.

 4. Balen zeg! Vriendinnetje van mij heeft ‘m ook gewoon met Vodafone. Besteld op hun site (blijkbaar haalt Vodafone ze uit Italië en biedt ze dan met abo aan). Wat is geo-cachen trouwens?

 5. @She: Je moet idd die uit Italie hebben. Ik wacht nog even op antwoord van de leverancier. Geocaching (http://www.geocaching.nl/index/) is een soort van schatzoeken voor volwassenen. Het leek mij helemaal niks tot ik het probeerde met ex-collega’s. Het is eigenlijk gewoon leuk om te doen. Die spanning van vind ik de cache en ziet niemand mij!

 6. @Gypsy: Ik wacht nog even de reactie van de webshop af, misschien dat ik hem kan omruilen voor een simlock vrije 16 gb variant. Moet ik wel iets bijbetalen maar het zij zo.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.