Oproep: Gezocht creatieve geesten

De laatste tijd verschijnen er weer een aantal goed geschreven blogjes die, net als de krokussen die uit de grond kruipen, de lente lijken aan te kondigen. Ik merk de komst van de lente zelf ook, want het ene na het andere idee ontplooit zich in mijn geest. Dit weekend was ik wat slapjes van een verkoudheid en had niet echt de behoefte om dingen te ondernemen. Het resulteerde wel eindelijk in het verhaal dat ik schreef voor het idee van mijn naamgenoot Theo.

Nu moet ik daar nog wel wat over kwijt, want het was een kwelling om in een Thema te schrijven en ook de beperking van 1000 woorden kostte me veel tijd. Ze zeggen wel eens schrijven is schrappen, nou dat laatste heb ik behoorlijk veel gedaan. Ik heb zelfs een volledige verhaallijn moeten schrappen, maar dat terzijde. Helaas ben ik bang dat het geheel een ietwat Staccato is geworden en vraag me af of het wel goed is zo. Maar bijkomend voordeel, ik heb nog een extra verhaal in de pijplijn en heb nu ervaren dat het gebonden zijn aan voorwaarden voor een schrijver erg moeilijk is.

Met dit alles in het achterhoofd lijkt het mij leuk om met een drie- a viertal mensen een blog op te starten alwaar ieder om de beurt een stukje publiceert dat samen een eenheid vormt, een beetje zoals ik met mijn drieluik heb geprobeerd. De bedoeling is dat elke post ongeveer 500 a 600 woorden lang is. Dat verhaaltje moet op zich zelf staan, maar toch ook in het geheel van de SOAP (heb er even geen ander woord voor) passen. Het leukste hieraan lijkt mij dat de stijlen op elkaar afgestemd moeten zijn en dat een vorige verhaaltje je kan dwingen om compleet een andere kant op te gaan. Het streven is naar 1 à 2 verhaaltjes per week dat zou neer komen op 1 verhaal per auteur in de 2 à 4 weken.

Nu zal dit misschien niet een origineel idee zijn, maar het lijkt mij een ontzettend leuke uitdaging. Bij voldoende aanmeldingen zal ik de blog opstarten mocht je interesse hebben, dan kan je dat hier kenbaar maken. Ik zou graag gelijke verhouding zien in het aantal mannen en vrouwen, al lijkt het erop dat er meer vrouwelijke auteurs zijn dan mannelijke. Uiteraard wordt het geen zwaar literaire kost en zal humor de boventoon voeren.

Dus mocht jezelf mee willen doen laat het mij weten. Ken je iemand waarvan je zeker weet dat hij/zij het een leuke uitdaging vindt attendeer diegene dan op mijn initiatief.

ps. Schiet me net nog te binnen dat het misschien ook wel leuk is om het hele verhaal juist op onze eigen webblog te publiceren. De lezer zou dan het verhaal op verschilende weblogs moeten volgen. Maar goed bij voldoende deelnemers kunnen we dat idee ook nog verder uitwerken.

12 thoughts on “Oproep: Gezocht creatieve geesten

 1. Leuk idee! Ikzelf zal me niet aanmelden, ik doe inmiddels al aan zoveel sites mee dat ik het zo wel even genoeg vind.

 2. Leuk idee!
  Ben nog aan het twijfelen over aanmelding, ik moet bekennen dat ik een HEKEL heb aan samenwerken haha. Iemand anders verpest altijd mijn idee :(

 3. @Aukje: Te veel is nooit goed. En wie weet zoeken we soms een gastschrijver.

  @Anne: Dat is nu juist het doel van dit idee. Iemand anders kan jou idee zou om zeep helpen dat je gedwongen wordt om er een andere wending aan te geven. Ik zie het als een variant op een rap-battle. Al is het niet de bedoeling dat we elkaar gaan dishen.

 4. Ik vind het gaaf en ik ga jullie zeker lezen. Me aanmelden durf ik niet, want moet nog leren schrijven! 😉

 5. @Dre: Je staat ook genoteerd :)

  @Angela: Het is altijd leuk dat er mensen zijn die zoiets gaan lezen :)

  Tot nu toe loopt mijn mailbox nog niet over met aanmeldingen, maar ik denk dat we de voorbereidingen alvast maar eens gaan starten. Wie weet komen er dan vanzelf nog wat mensen bij.

 6. Wat een leuk idee! Kwam op je blog terecht omdat ik jou op zoveel blogs tegenkom die ik ook lees, dat ik vond dat ik nu maar eens moest gaan lezen 😉 En toen kwam ik meteen dit leuke idee tegen!
  Ik ben echt een amateur “schrijver” maar ik vind het wel een hele leuke uitdaging. Dus als je nog een vrouw kan gebruiken, dan doe ik graag mee!

 7. @Plien: Ik heb besloten dat ik in September van start wil. Inmiddels heb ik een aantal aanmeldingen en iedereen die in september nog wil is dan van harte welkom.

 8. Hallo Theo,

  Ik vind schrijven erg leuk en kwam bij het zoeken naar een internetsite die blog schrijvers zoekt op deze site terecht gekomen.
  Misschien is het niks voor jou maar toch ben ik benieuwd of je dan misschien een tip hebt zodat ik me verder kan qua bloggen/schrijven.

  Groetjes,

  Lianne

 9. @Lianne: Het wordt inderdaad eens tijd om met het experiment te beginnen. Als je wilt ben je van harte welkom om mee te doen.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.