Sommige ouders….

zijn niet te begrijpen. Ik deed vrijdagavond de weekend boodschappen en stond in de rij om af te kunnen rekenen. Voor mij stond een man waarvan ik met enige zekerheid kan zeggen dat hij en zijn gezin behoren tot het typische gezelschap van tweeverdieners. Het soort ouders dat hun kinderen vijf dagen per week naar de BSO brengt, een veel te hoge hypotheek heeft en waarvan man en vrouw beide moeten blijven werken om die hypotheek af te kunnen lossen. Het soort ouders die meer om hun carrière geven dan om hun eigen kinderen. Want ja, het gras moet bij hunzelf nu eenmaal groener zijn dan het gras van hun buren.

Niet dat ik dat een probleem vind hoor. Iedereen doet maar wat hij niet laten kan, ik zelf houd eigenlijk niet eens van groen gras. Waar ik me dan wel over op kan winden is het volgende. De man had twee kinderen meegenomen, een dochter van rond de elf en een zoon van krap negen. De laatste boodschappen die op de band werden geplaatst waren twee oranje Breezers. Nu zegt dat natuurlijk helemaal niks, die zouden ook voor moeders de vrouw kunnen zijn. Maar nadat ik mijn zwaar beladen fietstassen aan mijn bagagedrager had bevestigd, zag ik het drietal voorbij komen lopen. Ze hadden blijkbaar net de boodschappen in de auto geladen en de winkelwagen teruggebracht. En de man opende de twee breezers voor zijn kinderen: “Niet alles nu al opdrinken, ook nog wat voor thuis bewaren”.

Onbegrijpelijk!!!

7 thoughts on “Sommige ouders….

 1. Het wordt steeds gekker met deze wereld.
  De tieners van een jaar of 12 zien er tegenwoordig uit als 20 en ouders bieden hun kinderen van amper 10 à 11 jaar al condooms aan.

 2. Om het nog erger te maken liggen deze condooms voor het grijpen in een mandje in de kast. Beetje snoepkast-idee…

  (met eigen oogjes gezien)

 3. Shocking inderdaad! Maar je beschrijving van tweeverdieners vind ik wel een beetje negatief hoor. Mijn vrienden met kinderen zijn ook allemaal tweeverdieners met allebei een goede baan, maar meestal werken ze niet beiden fulltime (dat gebeurt sowieso bijna niet in Nederland) en zorgen ze goed voor hun kinderen. Mensen werken niet alleen om een hypotheek te betalen, maar ook omdat ze het leuk vinden, dat is voor mensen met kinderen niet anders!

 4. Onbegrijpelijk! Zo zat ik een keer in een café waar een vader zijn dochter een glas bier gaf. Ik denk dat ze een jaar of 12 was. We vonden het aan de ene kant niet kunnen, maar aan de andere kant is het niet verkeerd om te drinken onder toezicht van de ouders. Al moet dat wel bijzonder blijven, en niet bij de wekelijkse boodschappen horen.

 5. @She: Ik chargeer soms heel graag. En ik generaliseerde hier iets te veel. Maar ik ken mensen waar dat wel voor opgaat.

  @Aukje: Onder toezicht is ook helemaal niks mis mee. Maar in het geval dat jij mee maakte vind ik het niet juist dat je kinderen leert dat je bier moet drinken als je in een cafe bent. Maar sommige ouders leren het nooit :)

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.