Pessimist

Ik zat tijdens mijn studententijd met studievriend H. op de trappen naast de V&D in Enschede. H. is een imposante verschijning, ruim over de 1.90, rossig haar met slag erin en vrij stevig. In die tijd had hij het hele dorp waarin hij woonde in rep en roer gezet, hij had namelijk een relatie met een meisje die 6 jaar jonger was dan hij. Wat is nu zes jaar zou je kunnen denken, op zich niet veel maar hij was 21 en de bewoners uit de plaats waar zijn ouders woonden keurden het allemaal af. Hij zat daar behoorlijk mee, want niet alleen zijn plaatsgenoten, maar ook de ouders van dat meisje keurden deze liefde af.

Maar goed, we zaten daar zo op een middag in het voorjaar op de trap, met boven ons donkere wolken. En ik vroeg aan H. hoe het met zijn relatie ging.
– “Het gaat zo regenen” – zei hij.
– “Pessimist” – antwoordde ik.

Het gesprek ging verder over andere zaken die ons bezig hielden. De boeken die we lazen, de verhalen die ik schreef en de muziek waar we graag naar luisterden. Ik geloof dat we toen allebei helemaal into Oasis waren, maar dat terzijde. Ik zelf had in die tijd een oogje op een mooie dame uit de omgeving waar mijn ouders woonden, maar die relatie kwam maar niet echt van de grond.

– “Hoe gaat het met Manuela?” – vroeg hij.
– “Het gaat zo regenen” – zei ik
– “Pessimist” – was zijn antwoord.

6 thoughts on “Pessimist

  1. Tja, als jong meiske (14 – 16 jaar) vond ik mannen die begin twintig waren heftig oud en dus superstoer als ze interesse toonden. Ik geloof dat ik dus ook wel dingen heb gedaan die niet door de beugel konden, maar het was (gelukkig) geen relatie. En liefde heeft nu eenmaal geen grenzen, maar helaas moet je die wel stellen als je té jong bent.

  2. @Aukje: Ik zat me dat ook te bedenken toen ik dat blogje typte. Als je als man 40 bent en ze is 34 geen probleem. Terwijl die vriend echt helemaal gek op haar was. Hij was er zelfs jaren kapot van toen die relatie, mede door haar familie, uitging.

  3. haha, is toch wel allemaal goedgekomen hoor met mij 😉
    wind mee is wind tegen als je de andere kant op wilt, op dat moment moest ik er vol voor gaan omdat het zo voelde, daar heb ik eigenlijk nooit spijt van gehad… wel jammer dat je er overigens niet bij hebt verteld dat ik tegen haar had gezegd: “over 7 jaar kom ik je halen”… 6 jaar later ontmoetten wij elkaar weer op het station van Utrecht; zonder iets te zeggen liepen we hand in hand verder…

    1 jaar te vroeg…

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.