Vooruitblikken: een posi-blog

fireworkDe afgelopen dagen heb ik heel wat blogjes gelezen waar mensen even terugblikken op 2008. Sommige waren emotioneel wat beladen en op andere was veel vreugde te lezen. Bij het lezen deze blogjes werd ik altijd ontroerd, soms vanuit een gevoel van sympathie en bij andere vanwege de blijdschap voor hoe mooi het leven soms kan zijn. In mijn eigen terugblik heb ik vooral de accenten gelegd op de wat mindere gebeurtenissen. En toen ik mijn eigen terugblik nog eens herlas, toen wist ik dat ik ook vooruit wil gaan blikken. Zo kan ik aan het einde van 2009 even kijken hoeveel van die doelstellingen ik heb gehaald.

Het roer moet om, in welke zin? In de zin dat ik wil dat mijn blog voornamelijk over positieve zaken gaat. Ik heb me voor genomen om elke week een posi-blog te gaan schrijven. En waarom een posi-blog? Ik ben van mening dat alles wat we in de media lezen, bijdraagt in hoe we zelf in het leven staan. Als de media dan louter over negatieve zaken schrijft, dan gaan we daar bewust of onbewust ook in mee. Dus die recessie die zal wel meevallen, in 2009 gaan we er allemaal op vooruit en het begrip liefde krijgt een nieuwe impuls. Alle vrijgezellen ontmoeten dit jaar de liefde van hun leven.

Met mijn posi-blogjes wil ik mensen weer het gevoel geven dat geluk bestaat, en dat geluk meestal in  kleine dingen zit die we vaak als futiliteiten bestempelen. En in het kader van “Dare to be original, dare to be yourself.” ga ik ook mijn blog een nieuw jasje geven. En hoewel ik al wat pogingen heb ondernomen die niet succesvol waren, dit jaar gaat het mij lukken. Dit jaar ga ik me ook op het gebied van werk weer verder ontplooien zonder dat ik daarbij de balans tussen werk en privé ga verstoren. Ik ga nu eindelijk eens naar die nieuwe Tai Chi school en ga meer tijd vrij maken voor vrienden en familie. En ik ga werk maken van een date met J. een collegaatje van H, wat ik over haar gehoord heb is ze artistiek en ze lijkt me daarnaast ook een hele lieve vrouw. 2009 wordt het jaar waarin ik zelf de regie in handen ga nemen, “you control your own destiny”.

Persoonlijk wil ik me ook weer een stap verder ontwikkelen. Gezonder gaan leven, minder vaak eten afhalen, iets vaker sporten, meer openstaan voor andere mensen en wat vaker dat luisterend oor geven. De schouder wat vaker aanbieden aan diegene die daar behoefte aan hebben. Mijn deur vaker open zetten voor mensen die verdwaald zijn op het pad der leven en me actiever inzetten als vrijwilliger. En misschien wel belangrijker mezelf meer openen (die muts moet ik afzetten).

Ik ga geen belofte doen over het aantal verhalen dat ik ga publiceren. Het schrijven is een creatief proces en een creatief proces kun je niet dwingen. Inspiratie komt wanneer het er zelf zin in heeft en niet wanneer je het oproept. Wel streef ik naar minimaal 1 blogje per twee dagen. Nu hoop ik dat ik met mijn voornemen ook andere bloggers kan inspireren om zo nu en dan ook een posi-blog te posten, zodat we elkaar kunnen inspireren tot mooie creaties die geboren zijn uit het positivisme.

2 thoughts on “Vooruitblikken: een posi-blog

  1. Ik quote “ga meer tijd vrij maken voor vrienden en familie”, volgens mij kom je er niet bekaaid vanaf. Of wil je juist dat ik nog minder vaak langs kom :)

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.