De wondere wereld van …

YouTube. Deze kwam  ik een jaar geleden al eens tegen. Werkelijk ongeloofelijk dat deze man deze golf overleeft. Hij wist zelf ook niet eens dat die golf zo groot werd, dat vertelde hij in een uitzending van National Geographic. Die man die hem met die jet-ski naar die golf bracht zei heel droog “Het is maar goed dat hij niet achterom keek.”

En deze kwam ik eens tegen toen ik naar aanleiding van een les Pushing hands op you tube zocht. Mijn leraar vertelde mij wat iemand met zijn Chi kan doen na jaren lang te trainen. Werkelijk bijzonder dat deze man, Ma Yu Liang, op 93 jarige leeftijd met jonge mannen smijt alsof het suikerklontjes zijn.

Deze is natuurlijk heel bekend. De boodschap is gewoon niet kite surfen in de buurt van een vliegveld.

Weer een die heel bijzonder is. Hier zie je een paar Shaolin monniken die een demonstratie geven van de verschillende dierenstijlen. Vooral die eerste die de kikkerstijl doet. Hoe een beheersing van lichaam en geest heb je wel niet als je, je zo kunt omdraaien als hij doet (00:33).

En dan nog een om het niet af te leren. Deze is met zekerheid 100% nep. Ik houd wel van die Shaolin films, al was deze (Crouching Tigger Hidden Dragon) wel iets te commercieel. Geweldig wat een paar touwen en de digitale technologie al niet tot stand kan brengen. Niet verkeerd begrijpen hoor, deze acteurs beoefenen al jaren een vechtsport op top niveau. Dus ook zonder touwtjes wil je geen ruzie met ze.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.