December is de maand van de radio

December is voor de radioliefhebber de ultieme maand. 3Fm heeft dan zijn serieus request. Een happening waarbij drie 3Fm dj’s zes dagenlang opgesloten worden in een glazen huis. Ze mogen niks eten en alleen wat sapjes drinken. Deze drie dj’s moeten dan zes dagen lang de uitzendingen van 3Fm verzorgen met als doel zoveel mogelijk geld binnen te halen.

Het leuke  van serieus reuqests is dat de luisteraars zes dagenlang bepalen wat er op 3Fm gedraaid wordt. Er staat wel tegenover dat er alleen een request gedraaid wordt als er voor betaald wordt. De luisteraar is vrij om te bapelen hoeveel hij betaald, maar hoe meer er betaald wordt hoe groter de kans is dat hij overdag gedraaid wordt. Ik zelf steun serieus requests altijd, er is altijd wel een leidje dir ik wil horen.

En als de serieus request afgelopen is schakel ik altijd over naar de Top 2000 van Radio 2. Het mooie van de Top 2000 is dat ze er in november al mee starten. Vanaf dan start ik elke werkdag ook met het Introspel gewoon leuk om je muziekkennis te testen. Vooral leuk om met collega’s te spelen.

Ik vind het leuk, als mensen een berichtje achterlaten.